Saka kuşu avlanmanın cezası 400 TL

Çorum Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri bir ihbarı değerlendirerek, koruma altında bulunan ve avlanması yasak olan 65 adet saka kuşunu kafeslerde buldu.

Google Haberlere Abone ol
Saka kuşu avlanmanın cezası 400 TL

Çorum Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri bir ihbarı değerlendirerek, koruma altında bulunan ve avlanması yasak olan 65 adet saka kuşunu kafeslerde buldu. Orman ve Su İşleri Müdürü Mahmut Temel de bu kuşların bir adetini yakalamanın cezasının 400 TL olduğunu ifade etti.

Gülabibey Mahallesi'nde bir evde avlanması ve yakalanması yasak olan saka kuşu avı yapıldığı bilgisine ulaşan ekipler, bahse konu mahalleye gittiklerinde 2 adet kafes içerisinde 65 adet saka kuşu ve bu kuşların yakalanmasında kullanılan ağları buldu.

Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kuşları yakalayan 2 kişinin araçlarına binerek kaçtığı belirtildi.

Orman ve Su İşleri İl Müdürü Mahmut Temel, bir ihbarı değerlendirdiklerini ve koruma ekiplerinin denetime gittiğini belirterek, kaçak olarak tuzaklarla saka kuşu avladığı iddia edilen 2 kişinin araçlarına binerek kaçtıklarını belirtti. Temel, ''Bir adet saka kuşu yakalamanın cezası 400 TL'dir. Saka kuşları yakalanarak pet shoplarda satışa sunuluyor. Bu nedenle halkımızdan ilgi ve duyarlılık bekliyoruz. 2013-2014 yılı bakanlığımızın koruma altına alınan yaban hayvanlarının ek 1 listesinde bulunan saka kuşunun yakalanması halinde her kuş için 400 TL idari para cezası uygulanmaktadır.'' dedi.

Yakalanan kuşlar daha sonra tekrar doğaya bırakıldığını söyleyen Temel, 2013 yılında av koruma çalışmalarında 92 adet kaçak avcı yakalandığını dile getirdi. Temel kaçak av yapanları da uyararak, 3 farklı ekibin sürekli olarak kaçak avcılıkla mücadele ettiğini aktardı. CİHAN

Yorumlar