Saimbeyli Kiraz Festivali, halk mutlu olsun diye düzenlenecek!

24. Saimbeyli Kiraz Festivali hafta sonu yapılacak. İlçede bu sene etkili olan olumsuz hava şartlarından dolayı kiraz üretimi yok denecek kadar üretilirken, festivalin sönük geçmesi bekleniyor. Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe,...

Google Haberlere Abone ol
Saimbeyli Kiraz Festivali, halk mutlu olsun diye düzenlenecek!

24. Saimbeyli Kiraz Festivali hafta sonu yapılacak. İlçede bu sene etkili olan olumsuz hava şartlarından dolayı kiraz üretimi yok denecek kadar üretilirken, festivalin sönük geçmesi bekleniyor. Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, kiraz üretiminin çok az olduğunu ancak halkın mutlu olması için festivali düzenleyeceklerini belirtti.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde bir toplantı düzenleyen Gökçe, haftasonu yapılacak 24. Saimbeyli Kiraz Festivali ile ilgili bili verdi. Kirazın ilçenin geçim kaynaklarından biri olduğunu belirten Gökçe, tanıtımı için her yıl festival düzenlediklerini hatırlattı. Bu sene ilçede etkili olan olumsuz hava şartlarından dolayı kiraz üretiminin çok az olduğunun altını çizen Gökçe, “Hava şartlarından dolayı 50 ton kiraz üretiliyorsa şimdi 5 ton yok. Olanlar da, yaylalarda, buralardan kiraz toplayacağız. Bu sene kirazımız olmadığı için net bir şekilde ‘Buyurun Adana’ diyemiyorum, onun için üzgünüm.” dedi.

Bu sene sırf Saimbeyliler mutlu olsun diye kiraz festivali adı altında bir halk konseri düzenleyeceklerini açıklayan Gökçe, konserde Orhan Hakalmaz, Aşık Gül Ahmet ve bazı yerel halk sanatçıların sahne alacaklarını dile getirdi.

Gökçe ayrıca, nazik bir meyve olduğundan dolayı kirazın toplandıktan sonra hemen bozulabildiğini de vurgulayarak, ilçede bir soğuk hava deposu yapımı için girişimlere başladıklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar