Saim Orhan: Izdırap çekmeyen Türk okullarının kıymetini bilmez

Samanyolu Haber'de 'Ayna' programının yapımcı ve sunucusu Saim Orhan, Kırıkkale’de hayranlarıyla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Saim Orhan: Izdırap çekmeyen Türk okullarının kıymetini bilmez

Samanyolu Haber'de 'Ayna' programının yapımcı ve sunucusu Saim Orhan, Kırıkkale’de hayranlarıyla buluştu.

İlk olarak Özel Kızılırmak İlkokulu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Orhan, daha sonra vatandaşlarla bir araya geldi. "Yaşayan Evliya Çelebi" olarak bilinen Orhan, konuşmalarında kendisini dinlemeye gelen yaklaşık 5 bin kişiden alkışlarla destek aldı. Gök Düğün Salonu’nda Anadolu Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (AGİAD), düzenlediği programda Orhan, Türk okullarında, 160 ülkede görev yapan fedakâr öğretmenlerden bahsederek, karalama kampanyalarına dikkat çekti.

Türk okullarının tanıtıldığı kısa bir sinevizyon gösteriminin ardından sahneye çıkan Saim Orhan, bugüne kadar çok ülke gezdiğini belirterek, bir bardak temiz suyun bulunmadığı yerler gördüğünü söyledi.

Fotoğraflar eşliğinde Türk okullarını anlatan Orhan, "O ülkelerde milletimizin, vatanımızın adını duyurmak için, ay yıldızlı bayrağımızı o topraklarda dalgalandırmak için hiçbir beklentisi olmadan, yiğitçe hizmet ediyor onlar. Allah onlardan ebeden razı olsun. Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ne söylemişti? 'Dünyanın her yerinde olamayan bir Türkiye'nin, ayakları üzerinde sağlam durması mümkün değildir.' O yiğitler, dünyanın dört bir yanına Allah'ın izni ve inayetiyle yayıldılar." dedi.

Türk okullarının 21 yıl önce nice sıkıntılar ve zorluklar yaşanarak kurulduğunu, ondan önce birçok ülkede Türkiye isminin bilinmediğini belirten Orhan, "Daha dün siz değil miydiniz bu arkadaşları öven? Şimdi de diyorsunuz ki, 'İnlerinize kadar gireceğiz.' Biz, inlerde yaşamıyoruz. İnde hayvanlar yaşar, biz hayvan değil, insanız. İnsan olduğumuzu sizler inşallah en güzel bir şekilde gösterecek, gereken cevabı mükemmel bir şekilde vereceksiniz. Daha dün siz değil miydiniz Türkçe Olimpiyatları'nda bu arkadaşlara şükranlarını sunan. Bizde değişen bir şey olmadı. Bu okullar 21 yıldır bulundukları yerlerde milletimiz ve memleketimiz adına koşturuyorlar. İnsanımızı anlatıyorlar, dilimizi öğretiyorlar, ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırıyorlar. Biz, 21 yıl önce ne yapıyorsak yine aynı şeyleri yapıyoruz, Allah'ın rızasını kazanma adına koşturmaya devam ediyoruz. İnşallah bundan sonra da koşturacağız." diye konuştu.

ZULÜMÜ ÜSTLENİYORLAR

Akıl almaz bir karalama kampanyasının devam ettiğini ifade eden Orhan, “Onlar zulümü üstleniyorlar. Biz bu zulüme ortak olmayacağız. Her ülke kendi okullarına sahip çıkarken maalesef bizim okullarımız kapatılmaya çalışılıyor. Bu okullar, Anadolu insanının açmış olduğu okullar. İftiralar üzerine iftiralar atılıyor ama bu iftiralar, vicdanlara çarpıp geri dönecek Allah'ın izniyle. Bu öğretmenlerin geçmişi tertemiz, geçmişlerinde ayakkabı kutuları da yok. Nice âlimler nice zorluklar gördü, nice sıkıntılar çekti. Bizim geçmişimiz tertemiz. Bizler dik duracağız, çünkü bizim alnımız ak, başımız dik. Zulmün yanında yer almayacağız." ifadelerini kullandı.

"Suyun ve elektriğin olmadığı, mahrumiyet bölgelerinde binbir zorluklarla hizmet veren Türk okullarında çalışan bu öğretmenler, Allah aşkına Haşhaşilere benziyor mu?" diye soran Orhan, "Allah aşkına bu arkadaşların dünya adına bir beklentisi var mı? Hocaefendi ne diyor? 'Ben hayatım boyuncu sizi utandıracak hiçbir şey yapmadım.' Bizim utanılacak hiçbir şeyimiz yok. Bu arkadaşlar nice zorluklara katlanıyorlar, nice fedakârlıklar yapıyorlar ama ben bir kez bu arkadaşlardan şikayet duymadım." dedi.

OKULLAR KÖTÜLÜK ÖĞRETMİYOR

Orhan’a teşekkür ederek sözlerine başlayan MHP Kırıkkale adayı Mustafa Pekdoğan, “Bu okullar kimsenin malı değildir. Bu ülkede önceden de okullar verilmiş ve sonradan da okullar verilir. Okullar yurt dışında kötülük öğretmiyor. Türkü, Müslümanlığı, adamlığı, kültürü ve sevgiyi öğretiyorlar. Bunun tersini söyleyenler, kendileri bundan nasip almayan insanlardır.” şeklinde konuştu.

Programa; Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, AGİAD Başkanı Fatih Sarı, Kızılırmak Eğitim Kurumları Başkanı Hayrettin Kaya ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. CİHAN

Yorumlar