Sahur baskınında skandal: Polisleri nezarethaneye kilitlediler

KCK/PKK, Selam Tevhid terör örgütü ve operasyonlarını gerçekleştiren, yolsuzlukları ortaya çıkaran polislerin sorgu aşamasındaki skandal gelişmeler yaşanıyor. Gözaltı sürelerinin dolmasından dolayı adliyeden ayrılmak isteyen polislere...

Google Haberlere Abone ol
Sahur baskınında skandal: Polisleri nezarethaneye kilitlediler

KCK/PKK, Selam Tevhid terör örgütü ve operasyonlarını gerçekleştiren, yolsuzlukları ortaya çıkaran polislerin sorgu aşamasındaki skandal gelişmeler yaşanıyor. Gözaltı sürelerinin dolmasından dolayı adliyeden ayrılmak isteyen polislere engel olundu. Daha sonra Terörle Mücadele Müdür Yardımcısı Kadri Gençkaya ve Terörle Mücadele Müdür Yardımcısı Ömer Kumlu gözaltındaki polislerin tutulduğu nezarethanenin kapısına kilit vurdu ve sanıkların avukatlarıyla görüşmesine dahi müsaade etmedi.

Bu sırada hukuksuz bir şekilde gözaltında tutulan polisleri ziyarete gelen Bağımsız milletvekili İdris Bal'ın da emniyet mensuplarını nezarethanede ziyaret etmesine izin verilmedi. Nezarethane kapısına kilit vurulmasına isyan eden polisler, "Bu suç, bizim avukatlarımızla görüşmemize engel olamazsınız. Buradan tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Burada hukuk ayaklar altında" dedi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Eski Müdürü Yurt Atayün bu duruma sert tepki gösterdi. Kendilerinin savunma haklarını gasp edildiğini belirten Atayün, “Terörle Mücadele Müdürü Kadri Gençkaya, Terörle Mücadele Müdür Yardımcısı Ömer Kumlu ve yanında bulunan amirler suç işliyor sağlıklı yargılanma hakkına, savunma hakkında müdahale ediyorlar. Beni burada tutmazsın kardeşim, hakkıma engel oluyorsun. Avukatımla görüşmeme izin vermiyorsun. Sen bizim avukatlarımızla görüşmemize izin vermiyorsun” diye konuştu.

Avukatlarıyla görüştürülmemesi üzerine Atayün, “Nasıl sorgularda savunacak avukat arkadaşlar. Var mı böyle bir hukuksuzluk. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti kardeşim” ifadelerini kullandı. Polisleri ziyarete gelen Bağımsız Milletvekili İdris Bal'ın da görüştürülmesine izin verilmemesine ise Atayün, “Sen nasıl Türkiye Cumhuriyetinin milletvekiline engel oluyorsun.” tepkisini gösterdi. Diğer polislerde kapıların kapatılarak suç işlendiğini söyleyerek “Biz şu an gözaltında değiliz. Suç işliyorsunuz. Burada zulüm yapıyorsunuz. Adalet herkese lazım olacak. Bunun hesabını verecek. Bir gün tecelli edecek o adalet” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar