Sahte savcılar parasız vatandaşı arayınca yakalandı

Adana'da sahte savcılar bu kez amacına ulaşamadı. Kendilerini sahte savcı olarak tanıtıp terör örgütü ile korkuttukları bir kişiye kredi çektirmek isteyen 3 kişi yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Sahte savcılar parasız vatandaşı arayınca yakalandı

Adana'da sahte savcılar bu kez amacına ulaşamadı. Kendilerini sahte savcı olarak tanıtıp terör örgütü ile korkuttukları bir kişiye kredi çektirmek isteyen 3 kişi yakalandı.

53 yaşındaki Edip Emlik'i cep telefonundan arayan ve kendisini savcı olarak tanıtan kişi, banka hesabında terör örgütü PKK tarafından gönderilen para olduğunu, kendisine verecekleri talimatları yerine getirmesini istedi, ayrıca evinde arama yapacaklarını anlattı. Emlik'i bankaya yönlendirip hesaptaki parayı çekmesini isteyen kişi, para olmadığının anlaşılması üzerine yaşlı adamın 15 bin lira kredi çekmesini ve istedikleri yere getirmesini istedi. Emlik, kredi başvurusunda bulundu ancak kredi onaylanmadı. Kendisiyle ilgili devletin yürüttüğü gizli bir operasyon başlatıldığını düşünen yaşlı adam, sahte savcılara kredinin onaylanmadığını söyledi. Dolandırıcılar da peşini bıraktı. Ancak Emlik yaşadıklarını çocuklarına anlattı. Bunun üzerine çocukları babalarını arayanların dolandırıcı olduğunu düşünüp Emniyet Müdürlüğü'ne ihbarda bulundu.

Emniyet Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, şikayet üzerine cep telefonu numarasından yeniden irtibat kurdukları dolandırıcılar için Emlik'i yönlendirdi. Emlik, dolandırıcıları telefonla arayıp 5 bin lira kredi çektiğini ve onaylandığını söyledi, parayı vermek için ise Kızılay Caddesi Büyük Postane önünde beklediğini anlattı. Dolandırıcılardan biri Emlik'in yanına geldiğinde ise sivil giyimli polislere yakalandı.

Parayı almak için gelen ve dolandırıcılıktan poliste 2 kaydı olan 24 yaşındaki Özcan D. yakalandı. Şahsın verdiği bilgiler üzerine harekete geçen güven timleri, ara sokaktaki bir araçta bekleyen ve yağma, tehdit ile hakaret suçlarından 6 kaydı olan 45 yaşındaki Faraç B. ile dolandırıcılık ve uyuşturucu kullanmaktan 18 suç kaydı olan 28 yaşındaki Mehmet Can Ö.yü yakaladı.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 3 kişi ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla adli mercilere sevk edildi. Bu arada, dolandırıcıların üzerinde ve araçlarındaki aramalarda, çok sayıda sim kartı ile değişik bankalara ait dekontlar bulundu. Polis, çete üyelerinin bugüne kadar kaç kişiyi dolandırdıklarını belirlemeye çalışırken sim kartlar için de inceleme başlattı.
CİHAN

Yorumlar