Sahte polise kanıp, 155 Polis İmdat'ı geç arayınca dolandırıldı

Yapılan tüm uyarılara rağmen telefon dolandırıcıları, vatandaşları mağdur ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Sahte polise kanıp, 155 Polis İmdat'ı geç arayınca dolandırıldı

Yapılan tüm uyarılara rağmen telefon dolandırıcıları, vatandaşları mağdur ediyor. Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir kişi, cep telefonundan arayan sahte polisin sözlerine inanınca, 18 bin liradan oldu. Olayın ardından 155 Polis İmdat Hattı'nı arayan vatandaş, dolandırıldığını öğrenince büyük şok yaşadı.

Yıldırım ilçesinde ikamet eden H.A.'yı (56) arayan Z.A. (29) isimli kişi, iddiaya göre kendisini polis olarak tanıttı. Sahte polis, yürütülen bir soruşturma kapsamında H.A.'nın bankaya giderek verilen hesap numarasına para yatırması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine bankaya giden H.A., verilen hesaba toplamda 18 bin 109 TL yatırdı. Yeniden H.A.'yı arayan sahte polis, "Eve gidebilirsin, biz ekip gönderip seni Fomara Caddesi'ndeki Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getireceğiz" dedi. Eve geldiğinden yaşananları şüpheli bulan H.A. Bursa Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat Hattı'nı arayınca gerçek ortaya çıktı. Dolandırıldığını öğrenen H.A., polis merkezine giderek müracaatta bulundu. Sırra kadem basan Z.A. isimli şüphelinin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

KAPORA ÖDEYİNCE MAĞDUR OLDU

Yıldırım ilçesinde ikamet eden M.K., bir internet sitesindeki ilan üzerine aradığı araç sahibi tarafından dolandırıldığını belirterek polise müracaat etti. Polise ifade veren M.K. (32), "İnternet sitesindeki ilan üzerine aradığım kişi ile 2007 model hafif ticari araç için 14 bin 500 TL karşılığında anlaştım. Banka aracılığıyla 200 lira kapora gönderdim. İnegöl'de buluşmak üzere sözleştik. İnegöl'e gittim, ancak anlaştığım kişi gelmeyince dolandırıldığımı anladım. Bana verdiği numaraya ise bir daha ulaşamadım" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

NOTERDE İMZAYI ATTI; PARASINI ALAMADI

Öte yandan H.N.K. isimli vatandaş, jipi için daha önceden anlaştığı kişi ile notere gitti. Ankara Caddesi üzerindeki 20. Noter'de işlemlerin tamamlanmasıyla H.N.K., satış işlemine imza attı. Alacaklı kişinin 'Parayı dıyarıda vereceğim' sözü üzerine H.N.K. ile alıcı dışarıya çıktı. Bu esnada, jipe binen alacaklı sırra kadem bastı. Polise müracaat eden H.N.K., dolandırıldığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. CİHAN

Yorumlar