Sahte polis kimliği ile 20 bin paket kaçak sigara taşırken yakalandı

Siirt'te Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü il genelinde kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin aracından 20 bin paket...

Google Haberlere Abone ol
Sahte polis kimliği ile 20 bin paket kaçak sigara taşırken yakalandı

Siirt'te Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü il genelinde kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin aracından 20 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Baykan Veysel Karani Beldesi karayolunda şüpheli araçlar ve şahıslar üzerinde yapılan uygulama esnasında durdurulan bir araçta kendisinin polis memuru olduğunu ve Van İli kadrosunda çalıştığını, araçta imha edilmek üzere kaçak sigara taşıdığını belirten şahıstan kaçak sigaralara ait imha evrakları ile ilgili belgeler ve polis tanıtma kartının istenilmesi üzerine; imha evraklarını beyan edemediği gibi polis kimlik kartının da sahte olduğu ortaya çıktı. Araçta yapılan incelemede,1 adet siyah renkli el telsizi, 1 adet telsize ait batarya, 1 adet cep telefonu, 1 adet polis yeleği, 1 adet sahte polis tanıtma kartı, çeşitli markada toplam 2000 karton (20.000 paket) gümrük kaçağı sigaraya el konuldu. Bahse konu araç yeddi emin otoparkına teslim edildi. Olay şüphelisi F.K. isimli şahısa 'Sigara Kaçakçılığından' ve 'Resmi Evrakta Sahtecilikten' gerekli işlemler başlatıldı.

CİHAN

Yorumlar