Sahte 'Özel Harekat Polislerinden' büyük soygun

Kapıya dayanan "özel harekat polisi" soyguncu çıktı

Google Haberlere Abone ol
Sahte 'Özel Harekat Polislerinden' büyük soygun

ÜSKÜDAR'da bir gıda firmasının Anadolu Bölge Bayii binasına giren elleri silahlı 6 kişi, içerde bulunan bir kişiyi etkisiz hale getirerek kasadan yaklaşık 600 bin liralık çek, 60 bin lira ve 4 bin dolar alarak kayıplara karıştı.

Kendilerini özel harekat polisi olarak tanıtan ve aldıkları paralarla kayıplara karışan soyguncular, ayrıca binanın güvenlik kamera kayıtlarının kaydedildiği cihazı da yanlarında götürdü.


OKSİJEN TÜPÜYLE DEMİR KAPIYA DAYANDILAR 

Olay bu sabah saat 06.00 sıralarında Küplüce, Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerindeki bir gıda firmasının anadolu bölge bayii binasında meydana geldi. İddiaya göre elleri silahlı 6 kişi, oksijen tüpüyle binanın arka kapısını keserek binaya girmeye çalıştı. O sırada binada gece çalışan Hasan Aydoğan içerden sesler geldiğini duyarak binanın arka kapısına yöneldi.


Elleri silahlı 6 kişi, Hasan Aydoğan'a "'Özel harekat polisiyiz. Aç kapıyı. Biz uyuşturucu operasyonu için geldik" dedi. Hasan Aydoğan kapıyı açtığında soyguncular, Hasan Aydoğan'ı etkisiz hale getirip ellerini plastik kelepçe ile bağladı. İçeride yaklaşık 4 saat kalan soyguncular, içeride bulunan 3 kasadan yaklaşık 600 bin liralık çek, 60 bin lira ve 4 bin dolar aldı. Soyguncular ayrıca binanın güvenlik kamera kayıtlarının kaydedildiği cihazı da alarak otomobile binerek kayıplara karıştı. Elindeki plastik kelepçeden kurtulan Hasan Aydoğan durumu polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları incelemelerin ardından kaçan soyguncuları yakalamak için çalışma başlattı.


"UYUŞTURUCU İHBARI VAR" DEDİLER

İçerdeki seslere uyandığını anlatan Hasan Aydoğan ise olayı şöyle anlattı: Herşey bir anda oldu. Ben burada çalışan işçiyim. Aynı zamanda burası benim amcamın. Sesler üzerine uyandım. İlk önce kedi sandım. Daha sonra 'Aç kapıyı' dediler. Ben de bıçak çıkarttım. 'Kimsiniz ?' dedim. 'Aç kapıyı Özel Harekat. Uyuşturucu ihbarı var' dediler. Kapıyı açar açmaz silahlı 5-6 kişi üzerime atladı. Plastik kelepçe takarak beni yatağa yatırdılar. Onlar çıktıktan sonra kelepçeleri gevşeterek kurtuldum. Hemen kuzenimi aradım. Onlar geldikten sonra da polise haber verdim. Çıkarken de güvenlik kameraların kayıt cihazını da alıp götürdüler."


"BÜYÜK KASAYI AÇAMAMIŞLAR"

İş yeri sahibi Fikret Korkmaz ise şunları söyledi: "Saat 06.30'da oğlum beni aradı. Maskeli silahlı 5-6 kişi gelmişler burada yatan arkadaşı bağlamışlar etkisiz hale getirmişler. Büyük kasalarımızı patlatmışlar. Yaklaşık 600 bin liralık çek, 60 bin lira nakit parayı alıp gitmişler. Bir büyük kasayı da açamamışlar. O kasada da yüklü miktarda para vardı."

Yorumlar