Sahte kazı kazan biletleriyle 60 bin lira dolandırdılar

İzmir’in de aralarında olduğu 8 ilde 14 seyyar piyango bayisini, üzerinde oynama yaparak 5 bin lira ikramiye isabet etmiş gibi gösterdikleri kazı kazan kuponlarını ikramiye tutarından 500 lira daha aza satarak 59 bin 675 lira dolandırdıkları iddia edilen.

Google Haberlere Abone ol
Sahte kazı kazan biletleriyle 60 bin lira dolandırdılar

İzmir’in de aralarında olduğu 8 ilde 14 seyyar piyango bayisini, üzerinde oynama yaparak 5 bin lira ikramiye isabet etmiş gibi gösterdikleri kazı kazan kuponlarını ikramiye tutarından 500 lira daha aza satarak 59 bin 675 lira dolandırdıkları iddia edilen zanlılar yakalandı.

İzmir, Balıkesir, Samsun, Mersin, Eskişehir, Adana, Antalya ve Konya’da 14 farklı seyyar piyango bayisi, üzerinde oynanama kapılan kaza kazan biletleriyle dolandırıldı. Sabit piyango bayileri, özellikle hafta sonu gelen şüphelilerin, kazı kazan kuponları üzerinde oynama yaparak ikramiye isabet etmemiş kuponları isabet etmiş gibi göstererek kendilerine kuponları değerinden 500 lira düşüğe sattığını ancak Milli Piyango İdaresi’ne gittiklerinde oynama yapılan kuponlarla dolandırıldıklarını öğrendiklerini söyledi. Şikayetlerin artması üzerine İzmir Emniyeti Güven Timleri çalışma başlattı. Piyango bayilerinin verdiği bilgiler doğrultusunda polis, dolandırıcıların eşkallerini belirledi. Şüphelerin Cuma günü bir araç ile seyir halinde oldukları görün polis, aracı durdurarak 4 şüphelinin kimlik tespitleri yaptığı sırada araçtan dışarıya malzeme atıldığını fark etti. Atılan malzemeleri bulan polis, yaptığı incelemede 15 adet kazı kazan kuponu, gözlük kutusu içerisinde 5 bin lira ikramiye isabet ettiği görülen kazı kazan kuponu, 1 adet jilet, 5 adet yapıştırıcı, zımpara kağıdı ele geçirdi. Araçta bulunan şüpheliler H.S. (32), S.C. (50), H.C. (47) ve S.F. (43), gözaltına alındı. İzmir mezkezi ve ilçelerinde benzer yöntemde 6 bayinin, ayrıca Adana, Antalya, Balıkesir, Eskişehir, Konya, Mersin ve Samsun illerinde de 8 piyango bayisinin dolandığı belirlendi. Dolandırılan bayilerin tamamının, şüphelilerden H.S., S.C. ve H.C.’yi teşhis ettiği öğrenildi. Kazı kazan dolandırıcılığı zanlısı 4 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
CİHAN

Yorumlar