'Sahte belgeler üretilerek onurlu, namuslu insanları yaftalamak faşizmdir'

Gaziantep Baro Başkanı Ali Elibol, ülkede bir cadı avı başlatılacağına dikkat çekti. Sahte delil ve belgelerle Hizmet Hareketi'ne kumpas planını değerlendiren Elibol, “Bu insanların işlemediği suçlardan dolayı bir cadı avının başlatılması...

Google Haberlere Abone ol
'Sahte belgeler üretilerek onurlu, namuslu insanları yaftalamak faşizmdir'

Gaziantep Baro Başkanı Ali Elibol, ülkede bir cadı avı başlatılacağına dikkat çekti. Sahte delil ve belgelerle Hizmet Hareketi'ne kumpas planını değerlendiren Elibol, “Bu insanların işlemediği suçlardan dolayı bir cadı avının başlatılması baro başkanı ve hukuk adamı olarak beni çok üzdü ve rahatsızlık duyuyorum. İnsanları işlemediği suçtan dolayı sahte deliller üreterek suçlamak, faşizmin ta kendisidir.” dedi.

Gaziantep Baro Başkanı Ali Elibol, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Meclis'e soru önergesi olarak verdiği 'Hizmet'e yönelik kumpas iddiaları' hakkında açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın 'Yapılacak yasal düzenlemeler cumhurbaşkanlığının önünde, onaylanınca hızlı adımlar atılacak. Bir proje geliştiriyoruz.' sözlerini hatırlatan Baro Başkanı Elibol, bir Başbakanın bu şekilde açıklama yapmasını, demokrasinin varlık sebebi ile çeliştiğini vurguladı. Demokrasi adına korkunç adımlar atıldığını belirten Elibol, “Suç işleyen insanlar varsa tabi ki bunların üzerine gidilmesi gerekiyor. Ama ülkede bir cadı avı başlatacağı açık bir şekilde gözükülüyor. Bu demokrasi için çok korkunç bir şey.” diye konuştu.

'DEVLET SAHTE DELİLLER ÜRETEREK SUÇ İŞLEMİŞ OLUYOR'

Ülkede cemaat üyesi olmanın suç olmadığını söyleyen Elibol, “Devlet sahte deliller hazırlayarak kendi eliyle suç işlemiş oluyor. Hukuk dışına çıkan hiçbir iktidar, hukuktan kaçtığını zannetmesin. Muhakkak yapılanların cezasını çekerler. Bir kesimi işlemediği suçlardan dolayı, sadece siyasi düşünceleri var diye sahte delil üretmek faşist bir anlayıştır. Sırf o görüşten dolayı insanların üzerine gitmek faşist bir anlayıştır. İnsanların işlemediği suçtan dolayı sahte deliller üreterek onları suçlamak faşizmin ta kendisidir.” açıklamalarda bulundu.

'DÜNYAYI KANA BULAYAN İNSANLAR DA OYLA GELMİŞLERDİ'

Ülkenin 1940'lı yıllara sürüklenmek istendiğine dikkat çeken Elibol, şunları kaydetti: “İnsanları sırf görüşlerinden dolayı sahte belgeler üretilerek onurlu, namuslu insanları yaftalamak faşizmdir. İnsanlar itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Başka insanlara düşünme anlayışı tanımama anlayışını 2. Dünya Savaşı'nda çok gördük. 2. Dünya Savaşı'nda dünyayı kana bulayan insanlar da oyla gelmişlerdi. Tekrar bizleri 1945 yıllarına götürmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu insanların işlemediği suçlardan dolayı bir cadı avının başlatılması baro başkanı ve hukuk adamı olarak beni çok üzdü. Bir hukuk adamı olarak ben rahatsızlık duyuyorum.”

'BAŞBAKAN'IN SANDIKTA AKLANMA ALGISINDAN KURTULMASI GEREK'

Sandıkların aklanma yeri olmadığını hatırlatan Elibol, aklanmanın ancak bağımsız ve tarafsız mahkemelerce yapılacağını ifade etti. Elibol, “Sayın Başbakan'da, sandık her şeydir anlayışı var. O klasik demokrasi anlayışıdır. Artık çağın gerisinde kaldı. Şuanda anayasal demokrasiler var. Sayın Başbakan'ın bu algısından acilen kurtulması gerekiyor. Anayasal demokrasi sınırları içerisine gelmesi gerekiyor. Başbakan, sandıktan çıkan oy ile aklandığını söylüyor. Sandıkta aklanma olmaz, bağımsız ve tarafsız mahkemelerce aklanırsın.” şeklinde konuştu.

Yargının yeniden dizayn edilmeye çalışıldığını dile getiren Elibol, yürütme ile yasama iç içe geçmiş durumda olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar