Şahit olduğu kavgadan dolayı 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı

Kayseri'de Hakan Satılmış isimli bir vatandaş 5 yıl önce içinde yer almadığı fakat şahit olduğu bir kavgadan dolayı, 4 ay 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığını iddia etti. Cezası Yargıtay tarafından da onanan Hakan Satılmış, hakkını...

Google Haberlere Abone ol
Şahit olduğu kavgadan dolayı 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı

Kayseri'de Hakan Satılmış isimli bir vatandaş 5 yıl önce içinde yer almadığı fakat şahit olduğu bir kavgadan dolayı, 4 ay 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığını iddia etti. Cezası Yargıtay tarafından da onanan Hakan Satılmış, hakkını Anayasa Mahkemesi'nde aramaya hazırlanıyor.

5 yıl önce Kayseri'de Eskişehir Bağları'nda ikamet eden Hakan Satılmış, marketten alışveriş yaptıktan sonra evine gitmek üzere servis hizmeti veren marketin aracına bindi. Diğer 2 müşteriyle birlikte, market sahibinin direksiyon başına geçmesiyle araç hareket etti. Hakan Satılmış'ın anlatımıyla bundan sonra olay şöyle gelişti: "Market sahibi normal gitmesi gereken güzergah yerine çarşıda 5 dakikalık bir işinin olduğunu belirterek başka bir yöne gitti. Bizde acil olduğunu söyleyince itiraz etmedik. Market sahibi aracıyla Melikgazi Jandarma Karakolu'nun bulunduğu caddeye geldi. Burada biranda kendimizi kavganın ortasında bulduk. Kavga sırasında biz araçtan inmedik. Ancak market aracı olduğu için polisler bizi de Melikgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Karakolda kavganın tarafı olmadığımızı, marketin müşterisi olduğumuzu belirten ifade verdik. Kavganın mağdurları da zaten bizi tanımadıklarını, karakolda beyan etti. Bunun üzerine polis, bizden özür bile diledi ve mahkemede tanık olarak ifademizin alınmasını gerektiğini söyledi. Polisin özrü ve samimiyetine güvendik. Oradan ayrıldık." dedi.

"HAKİM BİZİM DURUŞMAYA GELMEMİZE GEREK OLMADIĞINI SÖYLEDİ"

2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava ile ilgili evrak kendisine ulaştığında şok geçirdiklerini anlatan Satılmış, ilk duruşmaya katıldığını ve polisteki ifadesini kabul ettiğini belirterek, "Bizden mahkemede yeni bir ifade almadı. Mahkeme salonunda mağdur olan 4 kişi bizi tanımadıklarını hakim huzurunda da söyledi. Husumetlerinin market sahibi ile olduğunu ifade ettiler. Hakimde bizlere diğer duruşmalara gelmemize gerek olmayacağını, işlerden geri kalmamız yönünde söylemde bulundu. 2011 yılında mahkemenin kavgaya karıştığımız ve 4 kişiyi darp ettiğimiz için müşteri konumundaki üçümüze 4 yıl 2’şer ay hapis cezası verildiği tebliğ edilince şok olduk. Hatta market sahibinin davada berat ettiğini öğrenince daha büyük şok yaşadık. Bunun üzerine avukat tutarak hakkımızı aramaya başladık. Ancak Yargıtay’a itirazımızda sonuç vermedi ve karar onandı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Diğer iki kişi ile birlikte Yargıtay’a itirazdan da sonuç alamayınca şimdi Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapmaya hazırlanıyoruz. Eski savcı olan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’a da bu meseleyi anlattık. Yardım istedik. O da biraz inceledikten sonra benim ve diğer iki şahsın mağdur edildiğini ve yanlışların bulunduğunu söyledi. Hakkımda kesinleşen ceza yüzünden cezaevine girmem durumumda 17 kişiye istihdam sağlayan iş yerini kapatacağım." diye konuştu.

"MAĞDURLAR MARKETİN MÜŞTERİSİ 3 KİŞİYİ TANIMADIKLARINI BEYAN ETMİŞLER"

Hakan Satılmış’ın avukatı Cüneyt Güven, olayla ilgili delilerin toplanmadığına dikkat çekerek, müvekkili ve diğer iki şahsın, müştekileri (mağdurları) darp ettiklerine dair ne güvenlik kamera görüntüleri, ne ele geçirilen sopa ve benzeri cisimlerden alınan parmak izi örnekleri karşılaştırması, ne olayda üç kişinin 4 kişiyi darp ettiğine dair tanık olmadığına işaret ediyor. Avukat Güven, bunun yanında mağdurların, bu üç kişiyi tanımadıklarını polis ve mahkemedeki ifadelerde beyan ettiklerini, olayda kendileri ile ilgili husumetli oldukları şahsın market sahibi olduğu yönündeki beyanlarına rağmen market sahibinin berat etmesini de bir anlam veremediğini sözlerine ekledi.

"KAVGANIN ÖNCESİ VAR"

Avukat Güven, Melikgazi Jandarma Karakolu önünde meydana gelen kavganın öncesinde market sahibi ve kardeşleri ile mağdur 4 şahıs arasındaki haraç isteme meselesi yüzünden çıkan başka bir kavga olduğunu hatırlatarak, “Şahısların, aralarındaki bu kavgadan dolayı jandarma karakoluna geldiğini ve burada yeniden kavga ettiklerini öğreniyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar