Şahinbey Kaymakam Turan, Afgan kaymakamı ağırladı

İçişleri Bakanlığı bünyesinde yurtdışındaki mülki idare amirlerini eğitmeye yönelik olarak başlatılan ‘Afganistan İslam Devleti Sar-ı Pul Vilayeti İdari Yapısının Güçlendirilmesi Projesi’nin ikinci aşamasını gerçekleştirmek amacıyla Gaziantep’e gelen Özm.

Google Haberlere Abone ol
Şahinbey Kaymakam Turan, Afgan kaymakamı ağırladı

İçişleri Bakanlığı bünyesinde yurtdışındaki mülki idare amirlerini eğitmeye yönelik olarak başlatılan ‘Afganistan İslam Devleti Sar-ı Pul Vilayeti İdari Yapısının Güçlendirilmesi Projesi’nin ikinci aşamasını gerçekleştirmek amacıyla Gaziantep’e gelen Özmakala Kaymakamı Sait Hüsamettin İbrahimi, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan’ı makamında ziyaret etti.

Turan, projenin ilk aşamasının 5-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildiğini, ikinci aşamanın ise dün Gaziantep Valisi Erdal Ata başkanlığında yapılan toplantı ile başladığını belirtti. Turan, “Misafirimizin Gaziantep’te kaldığı süre içerisinde karşılıklı bilgi ve birikimlerimizi paylaşacağız. Daire müdürlerimizle çeşitli toplantılar gerçekleştireceğiz. Bu aşamadan sonra kendilerini Kumu yönetimi, kamu güvenliği, koordinasyon, liderlik, problem çözme, kriz yönetme, halkla ilişkiler, iyi yönetişim gibi çalışmaları birlikte yöneteceğiz.” diye konuştu.

Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanmak, burada edinecekleri bilgileri Afganistan’a götüreceklerini belirten Özmakala Kaymakamı Sait Hüsamettin İbrahimi, “ Yaklaşık 18 kişilik bir heyetle Gaziantep’e geldik. Vali Erdal Ata’nın başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Daha sonra da Kaymakamlar ve diğer dostlarımızla tanışma fırsatı bulduk. Amacımız, Afganistan ve Türkiye’nin daha da yakınlaşmasını sağlamak, burada edineceğimiz bilgilerle ülkemizde daha iyi yönetim için çalışmaktır.” dedi.
CİHAN

Yorumlar