Şahin Tin, FETÖ hakkında suç duyurusunda bulundu

AK Parti Denizli Milletvekili Tin, FETÖ'nün darbe girişimi dolayısıyla elebaşı Gülen ve darbe girişimine katılanlar hakkında suç duyurusunda bulundu

Google Haberlere Abone ol
Şahin Tin, FETÖ hakkında suç duyurusunda bulundu
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, FETÖ'nün darbe girişimi dolayısıyla elebaşı Fetullah Gülen ve darbe girişimine katılanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesi veren Tin, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi büyük bir badire atlattığını, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine yerleşmiş FETÖ üyesi bir grup teröristin, Gülen'in emir ve talimatıyla kapsamlı ve organize bir darbe girişiminde bulunduğunu, milletin ferasetiyle hainlerin emellerine ulaşamadıklarını belirtti.

FETÖ'nün, Türkiye Büyük Millet Meclisini ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya kalkıştığını ifade eden Tin, TBMM'nin onurlu bir üyesi olarak, doğrudan mağduriyet yaşayan şahsı ve temsil ettiği millet adına, ele başı Gülen ile darbe girişimine katılanların cezalandırılmalarını istediğini bildirdi. Tin, şu ifadeleri kullandı:

"Halk nezdinde bir karşılığı olmayan, demokratik yollarla seçilmiş meşru cumhurbaşkanını, hükümeti ve parlamentoyu devre dışı bırakarak kendi iradesini ülkeye egemen kılmak amacıyla şiddet, adam öldürme, baskı ve tehdit yöntemlerinin her türlüsünü devreye sokan bu terörist grup, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenleyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin hakimiyetini kontrol altına almak, halkımızın sivil direnişini silah zoruyla engellemek, medya organlarını baskı ile denetim altına almak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, devletin stratejik kurumalarını saldırı yoluyla ele geçirmek, iradesini zorla tesis etmek amacıyla hareket etmişlerdir. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde hükümetimiz, emniyet teşkilatımız, darbecilere katılmamış TSK mensuplarımızla, aziz milletimizle birlikte bu hain teşebbüs püskürtülmüştür. Türkiye Cumhuriyeti devletine bu zilleti yaşatan şüphelilerden şikayetçiyiz. Örgüt lideri Fetullah Gülen ve darbe girişimine karışan tüm şahısların cezalandırılması amacıyla kamu davası açılması için Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunuyoruz."

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper de bahsedilen konulara ilişkin soruşturmaların yapıldığını dile getirerek, "Şu anda adliyemizde görevli tüm cumhuriyet savcıları bu konu üzerine yoğunlaşmışlardır ve hakkıyla görevlerini ifa ediyorlar. Sizin de suç duyurusu evrakınızı alarak yürütülmekte olan soruşturma evraklarına eklenmek ve delil mahiyetinde değerlendirilmek üzere gereğini yapacağız." dedi.

Yorumlar