Şahin: Ramazan'da teröriste yapılmayan operasyon vatanseverlere yapıldı

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ramazan ayında teröriste operasyon yaptırmayan anlayış, Kadir Gecesi olması muhtemel gecede vatanseverlere operasyon yaptırdı.İdris Naim Şahin, Çağlayan'da İstanbul Adliyesi'ne gelerek burada bekleyen...

Google Haberlere Abone ol
Şahin: Ramazan'da teröriste yapılmayan operasyon vatanseverlere yapıldı

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ramazan ayında teröriste operasyon yaptırmayan anlayış, Kadir Gecesi olması muhtemel gecede vatanseverlere operasyon yaptırdı.

İdris Naim Şahin, Çağlayan'da İstanbul Adliyesi'ne gelerek burada bekleyen gözaltındaki polis ailelerini ziyaret etti. Şahin, adliye önüne kurulan sofraya oturarak polis yakınları ile birlikte iftar yaptı.

İftar sonrası açıklamayapan Şahin, Başbakan Erdoğan'ın 2011 yılında PKK'lılara yönelik Ramazan ayında operasyon yapılmaz dediğini anlattı. Şahin, " KCK, PKK ve DHKP-C operasyonları için Ramazan ayını haram ay olarak kabul ediliyor. Haram ay diyen anlayış bugün bu Ramazan'da ne oluyor da neden oluyor da Kadir Gecesi'nde acaba bu gözünü kırpmayan bu vatanperverlere acunluk yapılıyor. Ben ferdi olarak açıklanmasını istiyorum" dedi.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yapan polisler, 6 gündür adliyede gözaltında tutuluyor. Gözaltındaki polis yakınlarının ise adliye önündeki bekleyişi devam ediyor. İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, milletvekilleri İlhan İşbilen ve Hasan Hami Yıldırım adliye önündeki park alanına gelerek polis yakınları ile birlikte iftar yaptı. Gözaltındaki polis yakınlarına destek veren eski Bakan Şahin, iftar sonrası bir basın açıklaması yaptı.

"RAMAZAN'DA TERÖRİSTE OPERASYON YAPTIRMADI, VATANSAVERLERE YAPTIRDI"

Şahin, 2011 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında geçen ikili bir konuşmadan bahsetti. Yaşanan konuşmada o dönemde ülkede bölücü terör örgütü ve diğer işbirliği örgütler bir ahtapot gibi bu milleti rahatsız etme küstahlığına düştüğünü ifade eden Şahin, "Bölücü örgüt 2011 yılında bu hükümete diz çöktürmeyi planlamıştı. Başbakana diz çöktürme zehrini kurmuştur. KCK şehirlere inmiştir. Bir ahtapot gibi bu ülkeyi sarma girişiminde bulunmuştu. Bunlar Ilgaz Dağı'nda Başbakana suikast düzenlemişti. İçişleri Bakanı olarak 6 Temmuz hükümetinde görev almıştım. Bugün bir kısmı içeride olan arkadaşlarımızla bir iç güvenlik çalışması yaptık. Bütün örgütleri delilleri tespit edilmiş dosyayla yargı önüne çıkarmak gerekirdi. Bunu Başbakana söyledim. Bu ay Ramazan ayı bu ayda haram ayında adli operasyon yapılmaz demişti. Bu ülkeyi bölmek isteyen tabiatı yok eden bebeği katleden hatta hayvanları terör de kullanan KCK-PKK ve DHKPC operasyonları için haram ay olarak kabul ediliyor. Haram ay diyen anlayış bugün bu ramazanda ne oluyor da son on gününü aradığımız Kadir Gecesi'nde acaba hangi anlayışıyla hareket eden zihniyet gözünü kırpmayan bu vatanperverlere acunluğun, ne olduğunu ben ferdi olarak açıklanmasını istiyorum. Kanuna rağmen engellenen özgürlükler, yürüyen hukuki sürece sabırlılık gösterilir. Bak gör daha neler olacak deyip sabırsızlık göstermek ne demektir. Bu ülkenin tamamını yönetmek ve başarıyla yönetmek zorunda olan şahısların bak orada ne var diyerek taraflığını göstermesi kabuk edilemez." dedi.

"5 CÜZ'Ü YERİME OKURMUSUNUZ DİYEN POLİSE KARŞI YAPILAN AÇIKLAMAYI TARİH UNUTMAYACKTIR"

Eski Bakan Şahin, gözaltına alınan Emniyet Amiri İsmail Arslan'ın "Vefat eden anneme okuduğum hatim yarım kaldı " açıklamasını alaya alan Başbakan Erdoğan'a tepki gösterdi. Şahin, "5 cüzü vasiyete de sabırsızlık gösterip hapiste okursun deme talihsizliğini bu tarih unutmayacaktır. Belki o kardeşimiz bütün millete ve geçmişi için hatmini bağışlayacaktı. Buna sayıdan başka bir şey gerekmez. Özür dilemeli. Özür borcu var" ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar