Şahin: Gıda güvenliği ve denetimi en önemli işlerimizden birisi olacak

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, belediyelerin en önemli görevlerinden birinin gıda güvenliği ve denetimi olduğunu belirterek, vatandaşların kuşku duymadan gıdaları tüketmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Şahin: Gıda güvenliği ve denetimi en önemli işlerimizden birisi olacak

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, belediyelerin en önemli görevlerinden birinin gıda güvenliği ve denetimi olduğunu belirterek, vatandaşların kuşku duymadan gıdaları tüketmesi gerektiğini söyledi. Halkın yediğinden içtiğinden emin olması için gerekli denetim ve kontrolleri titizlikle yapacaklarını kaydeden Şahin, “Artık vatandaş, et yerken at eti, eşek eti kuşkusu duymayacak.” dedi.

Necati Şahin, Sebze ve Meyve Hali ile Su Ürünleri Hali esnafına konuk oldu. CHP İl Başkanı Metin Çelik ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile birlikte sabahın erken saatlerinde hal esnafını ziyaret eden Şahin, Sebze ve Meyve Komisyoncu İşadamları Derneği Başkanı Ejder Kale ile sorunları konuştu. Kale'nin dile getirdiği sıkıntıları tek tek not alan Şahin’e esnaf, hale gelmeden tezgâhlara ve satış mağazalarına giren ürünlerden yakındı.

“ESNAFI VE TÜKETİCİYİ KORUMAK ZORUNDAYIZ”

Sorunları çözmek için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirten Şahin, halkın sağlığını ve esnafın ayakta kalmasını düşünmek zorunda olduklarını söyledi. Şahin, "Şu anda haldeki esnafın içler acı durumuna dur demeliyiz. Birçok dükkân iş yapamadığı gerekçesiyle kapalı. Hal esnafı iş yapamıyor. Sebzeleri meyveleri ellerinde kalmış. Çünkü Bursa'ya gelen malzemeler, hale girmeden tezgâhlara konuluyor. Bunun bir an önce çözüme kavuşması gerekiyor.” diye konuştu.

Hale girmeden tezgâhlara giden sebze ve meyve konusunda yoğun şikâyetler aldıklarını belirten Şahin, şöyle devam etti: “Ürünler, hem sağlık açısından hem de hal esnafının kazancı açısından tezgâhlara gitmeden Hal’e girmesi gerekiyor. Ürünlerin burada yapılan kontroller sonucu vatandaşın evine girmesi gerekiyor. Biz esnafımızın kazancını düşündüğümüz gibi, vatandaşımızın da sağlığını düşünmek zorundayız. Göreve geldikten sonra bu en önemli işlerimizden biri olacak.”
CİHAN

Yorumlar