Şahin Bilgiç: Ülkenin zenginliği vergi verenlerin artması ile olur

Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Recep Yavuz, Vergi Haftası nedeniyle kayıt dışının önlenebilmesi konusunda bilgi alış verişinde bulunmak için Adana Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Şahin Bilgiç: Ülkenin zenginliği vergi verenlerin artması ile olur

Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Recep Yavuz, Vergi Haftası nedeniyle kayıt dışının önlenebilmesi konusunda bilgi alış verişinde bulunmak için Adana Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Meclis Başkanı Şahin Bilgiç ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Yavuz, vergi haftasının vergi bilincinin oluşturulması, gönüllü ödeme alışkanlığının arttırılması, kayıt dışının önlenmesi, kayıtlı ekonominin teşvik edilmesi amacıyla kutlandığını söyledi. Recep Yavuz, bu kapsamda mükelleflerinin büyük bir bölümünü oluşturan ticaret borsaları, ticaret odaları, sanayi odaları ve esnaf odaları ile iletiş içinde bulunduklarını aktardı. Bu ziyaretler ile oda yöneticilerine Vergi Dairesi Başkanlığı'nın çalışmaları ve uygulamaları hakkında bilgi verdiklerini dile getiren Yavuz, “Borsa yöneticileri olarak sizlerin de önerilerinizi ve kayıt dışıyla ilgili yaptığımız mücadelede desteğinizi almak için gelmiş bulunuyoruz. Nihayetinde hepimiz aynı geminin yolcularıyız. Kamu harcamalarının en önemli finansman kaynağı şüphesiz vergi gelirleridir. Bu nedenle herkes taşın altına elini koymalı. Ülkemizin kalkınması için üzerimize düşen görevi yerine getirmek zorundayız. Mükelleflerimizden beklentimiz vergilerini tam ve doğru olarak süresinde ödemeleridir.” dedi.

Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç de ülkenin zenginliğinin vergilerin artmasıyla olacağını dile getirdi. Vergi verenin fazla olduğu şehirlerin ve ülkenin zenginleşeceğini aktaran Bilgiç, “Türkiye’de üreten iş adamaları olarak kayıt dışından şikâyetçiyiz. Alın teriyle kazanılan gelirin elbette vergisini de verilecektir. Ödenen vergiler bu ülkeye yatırım olarak okul, yol ve benzeri şekilde geri dönecektir. Bu bilincin toplumda yaygınlaşması açısından, bunu unutturmamak açısından yaptıklarınızı takdirle karşılıyoruz.” ifadelerini kullandı. Vergisini zamanında ödeyenlere ‘neden kolaylık sağlanmıyor’ diye üyelerinin soru sorduklarını belirten Şahin Bilgiç, “Mesela SGK’da ödemesini zamanında yapana yüzde 5 teşvik var. Bu vergilerde de olabilir. Vergilerini aksatmadan yatıranlara küçük bile olsa teşvik verilebilir. Yani vergisini zamanın da ve düzenli ödeyen ile ödemeyenin ayrıştırıldığı, ödeyenlere değişik avantajların sağlanması olabilir. Tabi ki bu bizim önerimizdir. Ticari hayatında borcu olmayan, borcuna sadık olan, vergiyi namus borcu gibi gören insan en azında ödüllendirilmeli diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Recep Yavuz’a ‘Çukurova’da Tarımın Tarihi’ kitabını hediye etti. Recep Yavuz ise Bilgiç’e rozet takarak çiçek verdi.
CİHAN

Yorumlar