Sahil Güvenlik sahillerde kuş uçurtmuyor

Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı, Ege Denizi'nde düzenlediği operasyonlarla kanundışı yollarla yurtdışına çıkmak isteyen yabancı uyruklu 42 kaçağı kurtardı, bir organizatör yakalandı. Muğla’nın Bodrum ilçesi ve Turgutreis beldesiyle...

Google Haberlere Abone ol
Sahil Güvenlik sahillerde kuş uçurtmuyor

Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı, Ege Denizi'nde düzenlediği operasyonlarla kanundışı yollarla yurtdışına çıkmak isteyen yabancı uyruklu 42 kaçağı kurtardı, bir organizatör yakalandı. Muğla’nın Bodrum ilçesi ve Turgutreis beldesiyle İzmir'in Karaburun ilçesindeki operasyonlarda yakalanan kaçakların 35’inin Suriye, 7’sinin Somali uyruklu olduğu bildirildi.

İlk olarak Bodrum'daki Kargı Adası'nın güneyinde yapılan arama kurtarma operasyonunda, Suriye uyruklu yedi erkek kaçak kurtarıldı. Çatal Adası yakınlarında, dört Suriye uyruklu kaçak ve bir Türkiye uyruklu organizatör yakalandı. Turgutreis'in Çatal Edası üzerinde ise iki Suriye uyruklu kaçak kurtarıldı.

KARABURUN’DA 29 KAÇAK GÖÇMEN

Karaburun'un Küçükbahçe yakınlarında yapılan arama kurtarma operasyonunda 25 erkek, iki kadın, bir erkek ve bir kız çocuk olmak üzere 22 Suriye ve 7 Somali uyruklu toplam 29 kaçak göçmen kurtarıldı.

Ayrıca Muğla Göcek açıklarında bir tur teknesinde, nefes darlığı sebebiyle bayılan yabancı uyruklu bir kadına, Sahil Güvenlik botu tarafından olay yerine ulaştırılan sağlık personelince tıbbi müdahalede bulunuldu fakat şahıs kurtarılamadı.

Ege Denizinde 2014 yılında yaşanan 81 olayda, bin 574 kaçak kurtarılırken 17 organizatör yakalanarak jandarma ekiplerine teslim edildi. CİHAN

Yorumlar