Sahil Güvenlik Komutanlarını İçişleri Bakanı Görevden Uzaklaştırabilecek

İç Güvenlik Paketi'nin kabul edilen 62. maddesine göre İçişleri Bakanı, tüm Sahil Güvenlik Komutanlığı personelini görevden uzaklaştırmaya yetkili olacak

Google Haberlere Abone ol
Sahil Güvenlik Komutanlarını İçişleri Bakanı Görevden Uzaklaştırabilecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri devam etti. Genel kurulda takribî 11 saatlik meslek sonucunda paketin 57, 58, 59, 60, 61 ve 62. maddeleri kabul edildi.

Kabul edilen maddelerde Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki düzenlemeler de yer aldı. Paketin kabul edilen 62. maddesine oranla İçişleri Bakanı, bütün Sahil Güvenlik Komutanlığı personelini görevden uzaklaştırmaya yetkili olacak.

62. maddeye oranla askerî nitelikte olmayan görevleri nedeni ile işledikleri iddia edilen bir suçtan ötürü görevi başında kalmasında sakınca görülen Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, İçişleri Bakanı sebebi ile görevinden uzaklaştırılabilecek.

VALİLER DE GEÇİCİ GÖREVLENDİRME YAPABİLECEK

Paketin 60. Maddesinde yapılan düzenleme ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli kıyı güvenlik mensubu subay, astsubay, sivil personel, profesyonel erbaş, sözleşmeli erbaş ile erbaş ve erlerin hizmet gerekleri ya da sıhhat yahut başka nedenlerle vazife ve hizmet yerlerinin değiştirilmesi ile geçici görevlendirmeleri de İçişleri Bakanı ve Valilerce yapılabilecek.

HER YIL RAPOR HAZIRLANACAK

61. madde kapsamında Sahil güvenlik bölge komutanları meselesi için mülki görevleri açısından konuşlu bulundukları yerin valisi sebebi ile her sene sonunda askerî görevleri haricindeki başka görevleri ile ilgili şekilde değerlendirme raporu düzenlenecek. Değerlendirme raporları personelin terfi, ödüllendirme, tayin etme ve yer değiştirmesinde dikkate alınacak.

Değerlendirme raporlarının içeriği ve düzenlenme esasları, Millî Savunma Bakanlığı'nın görüşü alınarak İçişleri Bakanlığı sebebi ile çıkarılacak yönetmelikle düzenlenecek.

İÇİŞLERİ BAKANI YOL GÖSTEREBİLECEK

62. maddedeki düzenleme ile İçişleri Bakanı bütün Sahil Güvenlik Komutanlığı personelini görevden uzaklaştırmaya yetkili olacak. Maddeye oranla askerî nitelikte olmayan görevleri nedeni ile işledikleri iddia edilen bir suçtan ötürü görevi başında kalmasında sakınca görülen Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, İçişleri Bakanı sebebi ile görevinden uzaklaştırılabilecek.

Gerektiğinde Sahil Güvenlik Komutanı da bu konu meselesi için teklifte bulunabilecek. Görevden uzaklaştırılan personel meselesi için en geç on gün arasında ön tetkik ya da soruşturmaya başlanacak. Sivil memurların görevden uzaklaştırılmaları 657 sayılı Kanun hükümlerine tabi olacak. Madde yapılan oylamanın arkasından kabul edildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar