Sahil Güvenlik, 32. Kuruluş Yıldönümü'nü tatbikat yaparak kutladı

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ‘32. Kuruluş Yıldönümü’ dolayısıyla TCSG DOST gemisinde düzenlenen kutlamaya katılanlar denizde yapılan helikopterli arama kurtarma tatbikatını nefeslerini tutarak izledi. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve...

Google Haberlere Abone ol
Sahil Güvenlik, 32. Kuruluş Yıldönümü'nü tatbikat yaparak kutladı

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ‘32. Kuruluş Yıldönümü’ dolayısıyla TCSG DOST gemisinde düzenlenen kutlamaya katılanlar denizde yapılan helikopterli arama kurtarma tatbikatını nefeslerini tutarak izledi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve eşinin de katıldığı kutlama programı Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı SG. Kur. Kd. Alb. Mehmet Zeki Bodur'un selamlama konuşmasıyla başladı. Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’nın kuruluş amacını ve hedeflerini anlatan Bodur, “Mavi vatan denizlerimizde güvenlik ile can ve mal emniyetini sağlamak ve idame etmekte tek sorumlu genel kolluk kuvveti olan ve benim de komuta etmekten büyük onur duyduğum Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’nın görev ve sorumlulukları her geçen gün artmaktadır. Kurulduğu 1982 yılından bu güne kadar sürekli gelişim gösteren Sahil Güvenlik Komutanlığımız; bu gün sahip olduğu kuvvet yapısı, nitelikli personeli ve çağdaş, güçlü modern platformları ile görevini başarı ile sürdürmektedir. Bu anlamlı günümüzde başta Sayın Valimiz olmak üzere, bizleri yalnız bırakmayan bütün konuklarımıza ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızın tüm personeline ayrı ayrı teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Arama ve kurtarma olaylarında üstün bir başarı sergileyen Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’nın rütbeli ve personelini öz verili çalışmalarından dolayı tebrik eden Vali Aksoy ise ’’Sahil Güvenlik Teşkilatımız, kuruluşundan itibaren bu görevini en iyi şekilde yerine getirmek için büyük bir gayret ve sorumluluk içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığımız da her yıl kendisini geliştiren ve daha iyi bir noktaya taşıyan bölge komutanlıklarımızdan birisidir. Şu an üzerinde bulunduğumuz gemi olan TCSG DOST, 19 Mayıs 2013 tarihinde Karadeniz Bölge Komutanlığımız emrine tahsis edilen ve Samsun’da konuşlanıp bölgeye hizmet veren Sahil Güvenlik Teşkilatımızın gücüne ayrı bir anlam katan bir gemimizdir. Bu gemi ulusal ve uluslararası yürütülen faaliyetlerde önemli katkı sağlamaktadır. Samsun’da son iki yıl içerisinde önemli sel afetleri yaşadık. Bu afetlerde sahil güvenlik teşkilatımızın hava unsurları arama kurtarma faaliyetlerinde çok önemli katkılarda bulundu. Zordaki insanlarımıza ulaşıp onların hayata tutunmalarında çok önemli görevler ifa etti. Zaman, zaman keşif görevinde bulunup sel bölgesinde yapacağımız çalışmalarda da bizleri bilgilendirdi. Sahil Güvenlik Teşkilatımız denizlerimizin kirlenmesinden, kaçak balık avlanmasına kadar kaçakçılıkla mücadele de dahil bir çok alanda önemli görevler yürütüyor. Ben bu anlamlı günde Sahil Güvenlik Teşkilatımızın 32. Kuruluş yılını yürekten kutluyorum. Kuruluşundan itibaren görev yapan ve ebediyete intikal etmiş olan tüm teşkilat mensuplarını rahmetle anıyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı arama kurtarma timi tarafından denizde helikopterle kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatı kutlamaya katılanlar nefeslerini tutarak izledi. Tatbikat sonunda kazazedelerin denizden başarıyla kurtarılmasını sağlayan personeli katılımcılar uzun süre alkışladı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 32. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı TCSG DOST gemisinde gerçekleştirilen kutlama programı, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri ile eşleri tarafından kutlama pastasının kesilmesi ile sona erdi.

Programa ayrıca Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci ve eşi, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Telli, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ve eşi, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hacı Demirezen, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve eşi, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile davetliler katıldı. CİHAN

Yorumlar