Sahaya ilk kez inen atlı birlikler, Yatağan işçilerinin çevreside önlem aldı

Ankara’da Yatağan Termik Santrali ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı yaklaşık 10 gündür Özelleştirme İdaresi karşısında bekleyen işçilerin etrafında yoğun güvenlik önlemi alındı.

Google Haberlere Abone ol
Sahaya ilk kez inen atlı birlikler, Yatağan işçilerinin çevreside önlem aldı

Ankara’da Yatağan Termik Santrali ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı yaklaşık 10 gündür Özelleştirme İdaresi karşısında bekleyen işçilerin etrafında yoğun güvenlik önlemi alındı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı atlı birliklerin de ilk kez burada görev alması dikkat çekti.

Muğla’da Kemerköy, Yeniköy ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirilmesine karşı bir süredir Ankara Kurtuluş parkında eylem yapan işçilerin, etrafında bugün yoğun güvenlik önlemi alındı. Güvenlik gerekçesinin ise öğleden sonra yapılacak olan ihale nedeniyle alındığı öğrenildi. Çevik Kuvvet ekipleri, bekleyen işçilerin biraz geri çekilmesini istedi. Buna karşı çıkan işçiler oturma eylemi başlattı. Kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından işçiler geri adım attı. Emniyet güçleri ise işçilerin bulunduğu alanı demir bariyerlerle çevirdi. Etraflarının bariyerlerle çevrilmesine buradaki maden işçileri tepki gösterdi.

ATLI BİRLİKLERİN İLK GÖREVİ

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı atlı birlikler de ilk kez sahaya indi. Atlı birliklerin ilk görevi ise işçilerin beklediği Kurtuluş parkı oldu. İşçilerin şaşkın bakışları arasında atlı birlikle bu civarda dolaştı. Atlı birliklerin çevrede dolaşmasını, vatandaşlar da şaşkınlıkla izledi. Bazı işçiler atlı birliklerin fotoğrafını çekti. İşçilere destek için gelen bazı grupların slogan atmasıyla atların ürktüğü görüldü.

CİHAN

Yorumlar