Şahap Korkmaz: Bugün bir umut gördük

Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında dövüldükten sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve 38 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne neden olan sanıkların yargılanmasına Kayseri’de devam edildi.

Google Haberlere Abone ol
Şahap Korkmaz: Bugün bir umut gördük

Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında dövüldükten sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve 38 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne neden olan sanıkların yargılanmasına Kayseri’de devam edildi. 13 saat süren ilk duruşmanın ardından açıklama yapan Ali İsmail’in babası Şahap Korkmaz, “Bugün bir umut gördük katillerin yakalanması ve suçluların yargılanması için. Devamı da gelecek.” dedi.

Kayseri Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8 sanığın yargılandığı Ali İsmail Korkmaz davasında, duruşma çıkışı baba Şahap Korkmaz, anne Emel Korkmaz ve ağabey Gürkan Korkmaz açıklama yaptı. Anne Emel Korkmaz, “Elbet bir gün katillerden hesap sorulacak. Öyle bir hesap verecekler ki, hep birlikte göreceğiz. Sizlere de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Baba Şahap Korkmaz, “Bizim davamızı Kayseri’ye getirdiler. Bugün gerçekleri gördük. Sahiplenenler, sahip çıkanlar, bizi unutmayanlar ve yanımızda duranlar kendini gösterdi. Avukat arkadaşlara teşekkür ediyorum. Görevlerini yüzde 100 yaptılar. Çünkü içlerinde insanlık hisleri var, iyilik var. Haksızlığa dayanmıyorlar. Onun için burada idiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Bugün bir umut gördük katillerin yakalanması, yargılanması için. Devamı da gelecek. Hepsi de yakalanacaktır. Onlar da cezalarını çekecektir.” ifadelerini kullandı.

Ağabey Gürkan Korkmaz, davanın Kayseri’ye alınmasına tepki göstererek, şunları söyledi: “Yargılama, Eskişehir güvensiz olduğu için buraya taşındı. Ama Yargıtay Lice davasını güvenli olduğu için Eskişehir’e taşıdı. Aslında kendi işlemleri ile davayı kaçırdıkları ortaya çıkardı. Slogan atan on binler, avukatlar, yakınlarımız Ali İsmail Korkmaz hassasiyeti taşıyanlar olduğunda hakkımızı alana kadar savaşacağız. Adil bir yargılama için gerekeni yapacağız.”

Duruşma ile ilgili değerlendirme yapan Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinin avukatları, 12 Mayıs’a duruşmanın ertelendiğini ve polislerin talimatlar alarak suçlarını itiraf ettiklerini dile getirdi. Duruşmadan çıkanlar kalabalık grubun yanına giderek konuşma yaptı. Daha sonra grup otobüslere binerek Kayseri'den ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar