Sağlıktaki şiddeti yansıtan kareler hastane koridorlarında sergi oldu

Gaziantep'te 17 Nisan 2012'de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr.

Google Haberlere Abone ol
Sağlıktaki şiddeti yansıtan kareler hastane koridorlarında sergi oldu

Gaziantep'te 17 Nisan 2012'de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan, ölümünün 2'nci yıl dönümü sebebiyle ülke genelinde törenler yapıldı. Bursa Devlet Hastanesi önünde eylem yapan doktorlar, 'Artık şiddet görmek istemiyoruz' derken Onkoloji Hastanesi’nde 'Sağlıkta şiddete son verilsin' adıyla düzenlenen sergide sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddeti yansıtan fotoğraf karelerine yansıdı.

    Bursa Devlet Hastanesi önünde Bursa Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen eylemde, doktorlar Gaziantep’te 2 yıl önce öldürülen Dr. Ersin Arslan’ı andı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunan doktorlar adına açıklamayı Bursa Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ertuğrul Aydın yaptı. Aydın, sağlık çalışanlarına şiddetin devam ettiğini belirterek "Şiddeti uygulayanlar maalesef ellerini kollarını sallayarak ortada dolaşıyor, sağlıkta şiddeti önleyecek gerçek bir yasal düzenleme yapılmadan bu konuda bir ilerleme olması mümkün değil. Göstermelik yasal düzenlemeler yerine kalıcı, sağlıkçıları koruyucu, şiddete sıfır torelans içeren yasal düzenlemelerin bir an önce çıkarılmasını bekliyoruz. Sağlık çalışanlarına şiddet yalnızca hasta yakınları tarafından olmuyor, yöneticilerin baskıları da sağlık personelini rahatsız ediyor. Tüm bunların sonucunda bozuk sağlık sistemiyle tedavi olamayan hastalar çalışanlara yönelik öfke ve şiddet gösteriyor." dedi.

    SES Bursa Şube Başkanı Ergül Çiçek ise şunları kaydetti: "Hastayı müşteri, sağlık emekçilerini tezgahtar olarak gören bu uygulamalar tüm kitle örgütlerinin karşı çıkmasına rağmen bu uygulama devam etmektedir. Devam ederken de Türkiye’nin il ve ilçelerinden gün geçmiyor ki kavga, yaralanma, taciz ve ölüm haberleri gelmesin."

    Hastane önündeki eylemin ardından doktorlar, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nde açılan 'Sağlıkta şiddet son verilsin' adlı fotoğraf sergisini gezdi. 20 ayrı karenin süslediği sergide, sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddet olayları yer aldı. CİHAN

Yorumlar