Sağlıkta milyon dolarlık transfer

Uzun yıllar basketbol, futbol ve güreş milli takımlarının doktorluğunu yapan, Galatasaray basketbol takımının doktoru olan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Adnan Bağrıaçık, 2 milyon dolara Aktif Sağlık Grubu bünyesine katıldı. Cihan...

Google Haberlere Abone ol
Sağlıkta milyon dolarlık transfer

Uzun yıllar basketbol, futbol ve güreş milli takımlarının doktorluğunu yapan, Galatasaray basketbol takımının doktoru olan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Adnan Bağrıaçık, 2 milyon dolara Aktif Sağlık Grubu bünyesine katıldı.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) bir açıklama yapan Doktor Adnan Bağrıaçık: “Sarıyer bölgesinde Baltalimanı’na alternatif bir ortopedi hastanesi, bir- kemik hastanesi 20 yıllık hayalimdi. Bu hayalimi bir şekilde gerçekleştirmek için çaba sarfediyordum. Şimdi önüme böyle bir imkan gelince değerlendirdim. Alacağım ücretle ilgili çıkan rakamlar tamamen spekulatif, sağlık çalışanları için uçuk rakamlar. Üstelik Aktif bünyesine sadece ben değil Ortopedia olarak tüm ekip ve ekipmanımızla devrolduk. Umarım iki taraf için de hayırlı olur. Beni mutlu eden, daha çok sevindiren yönü yeni bir binada, daha geniş imkânlarla ve modern yeni teknolojilerle hastalarımıza hizmet edecek olmamız.” dedi.

Ortopedia olarak 14 yılda Yeniköy'de yaklaşık 50 bin hastaya hizmet verdiklerinin altını çizen Bağrıaçık, “Dürüstlüğü, temizliği, uzlaşıyı, şefkati ve vicdanı kendimize ilke edindik. Kendi ailemize ne yaparsak hastamıza da onu yapıyoruz. Yani bizim için doğru, herkes için doğru. Annem, babam, çocuğum için ne tedavi önerirsem, tüm hastalara da istisnasız aynı tedaviyi öneririm. Bizim sihrimiz burada. Asla parayı ön planda tutmadık. Defalarca dile getirmişimdir. Keşke sağlık hizmeti ülkemizde ücretsiz olsa, herkes için devletin yükümlülüğünde olsa, tıpkı Küba gibi. Bu modern dünyada günümüzde çok zor görünüyor.” şeklinde konuştu.

Baş döndürücü bir hızla değişen ve gelişen teknoloji karşısında, sağlıkta da önemli değişikler olduğunu dikkat çeken Doktor Adnan Bağrıaçık: “Ben gelecekte geçerli olacak hekim grubunun “vicdanlı ve bir el sanatları ustası gibi mahir, yetenekli, tecrübeli hekimler” olacağı kanaatindeyim. Onlar farklı olacak ve onlar tercih edilecek. Çünkü birçok sağlık probleminin çözümünü teknoloji gerçekleştirecek. Ama bitirici vuruşu o hekimler yapacak. Dünyada tıp teknolojisi olağanüstü bir hızla büyürken, Türkiye’de de son 10-15 yılda sağlıkta olağanüstü reformlar gerçekleştirildi. Bu kadar büyük hamleler, sanırım cumhuriyetin kurulduğu yıldan sonra ilk kez son 15 yılda gerçekleştirildi. Yani 75 yıllık duraksama 15 yıla sıkıştırıldı. Yanlışlar yok mu, tabi ki var. Ama dünyanın her tarafında hastalar Türkiye’ye geliyor, Türk hekimlerini tercih ediyorsa, dünyada ünlü Türk doktorlar konuşuluyorsa biraz düşünmek lazım. Bizde Aktif Sağlık Grubu çatısı altında, Türkiye’ye sağlıkta nefer olarak hizmet vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar