Sağlıklı yaşamın sırrı sıkıntıdan uzak durma

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi (EÜ) işbirliğiyle "Sağlıklı ve Başarılı Yaşlanma" konulu panele evsahipliği yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlıklı yaşamın sırrı sıkıntıdan uzak durma

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi (EÜ) işbirliğiyle "Sağlıklı ve Başarılı Yaşlanma" konulu panele evsahipliği yaptı. Katılan uzman konuşmacılar, sağlıklı yaşlanmanın yolunun dengeli beslenme, sıkıntıdan uzak durma, sevdikleriyle vakit geçirme, temizlik ve egzersizden geçtiğini belirtti.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki panelin açılış konuşmasını, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu yaptı. Belediyenin, geçen ekim ayında İstanbul Yaşlılık Girişimi Fuarı’nda “Yaşlı Dostu Kent” ödülüne lâyık görüldüğü hatırlatan Kocaoğlu, yaşlanmanın ana rahminden başlayıp son nefesi verinceye kadar devam ettiğini söyledi. Dünyada ve İzmir’de yaşlı nüfusun giderek arttığına dikkat çekerek, “Yaşlılık kaçınılmaz olduğu için sağlıklı yaşlanmaya çalışmak ve beraberinde gelen sorunların üstesinden gelmek zorundayız. Yaşlanmak için yaşamak gerek. Yaşamak, hepimizin paylaşacağı bir deneyimdir. Yaşlılık yerine, yaş alma demek daha iyi geliyor. Önemli olan, nasıl yaş aldığımız.” şeklinde konuştu.

EÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hale Okçay ise geç de olsa yaşlıların yeniden farkedilmeye başladığını belirterek, “Yaşlıların istedikleri atmosferde yer alması için elimizden geleni yapmalıyız. Yaşlıları yeniden keşfetmeye başladık. Unutmamalıyız ki toplumsal alanda hepimiz bir zincirin parçasıyız.” dedi. Sağlıklı yaşlanma hakkında ipuçları veren EÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Eyigör de beslenme, sıkıntıdan uzak durma, sevdiklerimizle vakit geçirme, temizlik ve egzersizin, sağlık yaşlanmanın olmazsa olmazları olduğunu söyledi. CİHAN

Yorumlar