Sağlıklı yaşam yürüyüşü Hacılar'da devam etti

Hacılar Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce Hacılar'da Sağlıklı Yaşam yürüyüşü düzenlendi. Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Sağlık Müdürü...

Google Haberlere Abone ol
Sağlıklı yaşam yürüyüşü Hacılar'da devam etti

Hacılar Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce Hacılar'da Sağlıklı Yaşam yürüyüşü düzenlendi.

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, İlçe Jandarma Komutanı Suat Haksever, İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Şenol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Herdem, Hacılar Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş yaklaşık bir saat sürdü.

Sabah erken saatlerde Hacılar İlçesi Sesli Tepesinde toplananlar Uzun Göl bölgesine kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Burada konuşan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, "Sağlık Bakanlığı'nın 2014 yılını sağlıklı yaşam için hareket yılı ilan etmesinden sonra geçtiğimiz ayki yürüyüşümüzü Talas ilçemizde gerçekleştirmiştik. Bu ayki yürüyüşümüzü de Hacılar'da gerçekleştirdik. İl Sağlık Müdürlüğü, Hacılar Belediyesi ve hemşerilerimizle beraber Sesli tepesinden başlayıp Uzungöl'de son bulan parkurumuz bir saat on dakika sürdü. Ben katılımlarından dolayı Kocasinan Belediye Başkanımıza, İl Sağlık Müdürümüz ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya ise, Sağlık Bakanlığı'nın 2014 yılını 'Sağlıklı Yaşam için Hareket Yılı' ilan ettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu çerçevede illerde Halk Sağlığı Müdürlüklerimiz her ay belirli bir katılımla ve belirlenen yerlerde sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıyor. Bu ayki yürüyüşümüzde Hacılar Belediye Başkanımız Doğan Ekici'nin ev sahipliğinde Hacılar Sesli Tepesi Uzun Göl arası bir yürüyüş etkinliği tertip ettik. Hem sağlık çalışanları hem Hacılar'da yaşayan vatandaşlarımız hem de Kocasinan Belediye Başkanımız Mustafa Çelik'in katılımıyla yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Bu yürüyüşlerde ki asıl amaçlarımızdan bir tanesi sağlıklı yaşamla birlikte vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmak. Sağlıklı yaşam için günde en az 30 dakika yada 10 bin adım atılmasını istiyoruz. Bu konuda bizde örnek olmak amacıyla düzenli olarak aylık yürüyüşlerimizi yapıyoruz. Bu çerçevede ev sahipliği için Hacılar Belediye Başkanımıza ve Kocasinan Belediyemize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Son olarak konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik'te doğayla baş başa güzel bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirterek organizasyonda emeği geçen İl Sağlık Müdürlüğü'ne ve Hacılar Belediyesi'ne teşekkür etti. Etkinlik birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

CİHAN

Yorumlar