Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu'na binlerce kişi başvurdu

Afyonkarahisar'da açılan Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu ilgi odağı oldu. Başta kilo problemi olmak üzere bir çok sağlık şikayetine ve hamilelere yönelik tedavi ve eğitimler verilen merkeze 2 bin kişi başvurdu.

Google Haberlere Abone ol
Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu'na binlerce kişi başvurdu

Afyonkarahisar'da açılan Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu ilgi odağı oldu. Başta kilo problemi olmak üzere bir çok sağlık şikayetine ve hamilelere yönelik tedavi ve eğitimler verilen merkeze 2 bin kişi başvurdu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde yeni kurulan Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu’nda incelemelerde bulundu. Balkanlıoğlu, insanlar için bu merkezin çok faydalı ve gerekli olduğunu gördüklerini söyledi. Yeni açılmasına rağmen 2 bin civarında kişinin buradan istifade ettiğini belirten Balkanlıoğlu, “İnsanlar doktora veya dişçiye bir tarafı ağrıyınca ve tahammül edilemez etkilerini görünce gitme ihtiyacı duyuyorlar. Hasta olduktan sonra tedavi olmak daha zahmetli ve daha maliyetli oluyor. Önemli olan hiç hastalanmamak, sağlığımızı korumamızdır.” dedi. Buraya gelen insanların fazla kilolarını verdiklerini ifade eden Balkanlıoğlu, söz konusu kilolardan arınma, sağlıklı beslenmenin yöntemleri, zinde ve güçlü kalma eğitimlerinin verildiğini anlattı.

İrfan Balkanlıoğlu, burada ayrıca ailelerin yani hamile kadınların daha sağlıklı bir bebek dünyaya getirme açısından ve hatta çocuklarına psikolojik olarak destek almalarının da mümkün olduğunu dile getirdi.
Burada insanların hiçbir ek ücret ve işlem yapmadan faydalanabildiğini kaydeden Balkanlıoğlu, koruyucu hekimliğin bir yansıması gibi olan bu kurumun Türkiye geneline yayılmasını temenni ettiklerini kaydetti.

"TOPLAM 18 PERSONEL HİZMET VERİYOR"

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, burada verilen hizmetin ayakta, ilaçsız ve koruyucu sağlık hizmeti olduğunu söyledi. Amaçlarının hastalanmadan ve çok büyük masraflar yapmadan insan sağlığını korumak ve bunu geliştirmek olduğunu ifade eden Aygün, “Ama bunun yanında kalp, şeker ve kilo sorunu olanlara da tedavi edici yöntemler uyguluyoruz. Burada 2 doktor, 2 diyetisyen, 2 psikolog, 2 çocuk gelişim uzmanımız, 8 tane hemşire ve diğer hizmetlerde çalışanlarla birlikte toplamda 18 personelimiz var.” şeklinde konuştu. Farklı illerden merkezi incelemek ve bilgi almak için 30 ilden ekipler geldiğini belirten Aygün, Türkiye’de bir ilk olmanın sevincini yaşadıklarını kaydetti. Burada en güzel bir şekilde verildiğini anlattı.

Daha sonra Vali Balkanlıoğlu ve beraberindekiler merkezde bulunan diyet polikliniği, kan alma birimi, egzersiz polikliniği, aletli ve aletsiz salonda incelemelerde bulunarak diyetisyen tarafından vücutlarındaki kas, yağ ve su oranlarının ölçümlerinin yapıldığı teste tabi tutuldu. CİHAN

Yorumlar