Sağlıklı yaşam için yürüdüler

Küçükçekmece Gölü kıyısında 'Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz' temalı sağlıklı yaşam yürüyüş yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlıklı yaşam için yürüdüler

Küçükçekmece Gölü kıyısında 'Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz' temalı sağlıklı yaşam yürüyüş yapıldı. Katılımın yoğun olduğu yürüyüşte sağlıklı yaşama dikkat çekilmek istendi.

Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılını 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' olarak ilan etmesi dolayısıyla İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinatörlüğünde İstanbul Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterlikleri'nin işbirliğinde Küçükçekmece Gölü kıyısında yürüyüş düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu yürüyüş bisikletçilerin akrobasi gösterisiyle başladı.

Yürüyüş öncesi konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, sağlığın hareketten geçtiğini, inşallah önümüzdeki yıllarında sağlıklı yıllar olmasının temenni ettiğini söyledi. Aziz Yeniay, "Bunu bir spor olarak görmek gerekiyor. Belediye başkanlığı olarak bir sloganımız var. ‘Sporda kaybeden yoktur, yapan kazanır’ ve dolayısıyla bugün yapan herkes kazanacaktır.” dedi.

Sağlıklı yaşama dikkat çekmek için yürüyüşe katılan Sanatçı Metin Şentürk ise yapılan etkinliğin çok güzel bir faaliyet olduğunu söyledi. Şentürk, “Spor gerçekten özellikle sevdiklerinizle yapınca çok sağlıklı oluyor açıkçası. Tebrik ediyorum bu etkinlikte emeği geçen herkese.” dedi.

Etkinlikte konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ise yeni bir yıla girildiğini ve Sağlık Bakanlığı olarak da yeni yılı ‘Sevdiklerimizle Birlikte Hareket Yılı’ olarak ilan ettiklerini söyledi. Kafkas: ”Bugün Türkiye’de 81 ilde halkımızla birlikte yürüyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın bu halk sağlığını koruma adına başlattığı çok önemli etkinliklerden bir tanesi. 2014 ama temel sloganımız sevgiyle, sevdiklerimizle birlikte sağlıklı yaşama yürüyoruz. Çünkü, sağlıklı olabilmeniz ve sevgiyle kalabilmenizin en önemli yolu sağlıklı olmanızdan geçiyor.” diye konuştu.

Yürüyüş öncesi Metin Şentürk’ün yaptığı ‘Hareketli bir yıl olacak Esprisi ’ katılımcıları güldürdü.



CİHAN

Yorumlar