Sağlıklı Köyler Şöleni Kırıkkale'de başladı

Kırıkkale'de, 'Sağlıklı Köyler Şöleni' projesinin ilk etabı, Keskin ilçesine bağlı Armutlu köyünde gerçekleştirildi. Proje, Vali Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat önderliğinde İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonunda, Halk Sağlık Müdürlüğü,...

Google Haberlere Abone ol
Sağlıklı Köyler Şöleni Kırıkkale'de başladı

Kırıkkale'de, 'Sağlıklı Köyler Şöleni' projesinin ilk etabı, Keskin ilçesine bağlı Armutlu köyünde gerçekleştirildi.

Proje, Vali Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat önderliğinde İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonunda, Halk Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin destekleriyle gerçekleştirildi. Şölen orta oyun ekibinin tiyatro gösterileri, İl Sağlık Müdürlüğü personellerinin hazırladığı 'sağlık' temalı skeç gösterileri ve ustalar topluluğu müzik dinletisinden sonra yemek ikramında bulunuldu. Tiyatrolu ilkyardım eğitimlerinin verildiği şölende kurulan stantlarda vatandaşlara tansiyon ve şeker ölçümleri yapıldı. Ağız ve diş taramalarının da yapıldığı şölende ayrıca organ bağışı, kene ısırması, mantar zehirlenmeleri, 182 merkezi hastane randevu sistemi, 171 sigara bırakma polikliniği, ağız diş sağlığı ve ağız bakımı gibi konularda bilgilendirmeler yapılarak afiş ve broşürler dağıtıldı.

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü KETEM uzmanı Dr. Demet Demiray, tarafından kadın katılımcılara Armutlu Köyü İlkokulu'nda kanser taramaları gerçekleştirildi. Taramalar esnasında kendi kendine muayene, kanser türleri ve korunma yolları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Avukat Yeşim Varlı nezaretinde aile içi şiddetin önlenmesi hakkında bilgiler verilerek olası istenmeyen durumlarda ne yapılması gerektiği konusunda kadınlara yol gösterildi.

CİHAN

Yorumlar