Sağlıkçıları darp ettiği gerekçesiyle tutuklanan manav: Asıl mağdur benim

İzmir’de kalp krizi geçiren Hüseyin Yavuz isimli vatandaşı hastaneye yetiştirmek isterken tezgah şemsiyesine çarptığı gerekçesiyle önce küfrettiği, ardından da sağlık görevlisine yumruk atarak burnunu kırdığı iddiasıyla tutuklanan...

Google Haberlere Abone ol
Sağlıkçıları darp ettiği gerekçesiyle tutuklanan manav: Asıl mağdur benim

İzmir’de kalp krizi geçiren Hüseyin Yavuz isimli vatandaşı hastaneye yetiştirmek isterken tezgah şemsiyesine çarptığı gerekçesiyle önce küfrettiği, ardından da sağlık görevlisine yumruk atarak burnunu kırdığı iddiasıyla tutuklanan manav A.B. ,ifadesinde sağlıkçıların kendisine saldırarak kolunu kırdıklarını ve asıl mağdurun kendisi olduğunu söyledi.

    Olay, Karabağlar ilçesi Eskiçamlık semti 5003 Sokak'ta, dün saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Bir kişinin kalp krizi geçirdiği ihbarı üzerine adrese giden Karabağlar 25 No'lu Acil Yardım İstasyonu görevlileri, 35 ZT 112 plakalı ambulansla hastanın bulunduğu sokağa ulaştı. Sağlık ekipleri, 45 yaşındaki Hüseyin Yavuz'a müdahale etti. Hastanın kalbi tekrar çalıştırılarak sedyeyle ambulansa alınıp hastaneye götürülmek için yola çıkıldı. Bu sırada araç geri geri çıkarken sokağın köşesinde bulunan bir manavın şemsiyesine çarptı. Manav ve arkadaşları önce küfür etti, ardından da sağlık çalışanlarına saldırdı. Ambulansın camını kırdı, sağlık memurunun ise burnunu kırarak hastanelik ettiler. Duran kalbi tekrar çalıştırılan Yavuz ise götürüldüğü hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Polis tarafından gözaltına alınan A.B., dün İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlı, görevli memura mukavemet, darp ve yaralama suçlamalarıyla tutuklandı.

    Tutuklanan manav A.B., mahkeme ve savcılıkta verdiği ifadesinde, asıl kendisinin mağdur olduğunu, sağlık görevlilerin kendisine küfür edip, sert bir cisimle koluna vurup kırdıklarını belirtti. A.B., “Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Bir bayana meyve veriyordum. Bu sırada bir başka bayan seslenip, bir kişinin bayıldığını söyledi. Bende bunun üzerine ambulans çağırdım. 20 dakika sonra ambulans geldi. Bayılan kişiyi ambulansa koydular. Daha sonra ambulans geri manevra yaparken, 4 bin lira değerindeki tente ve şemsiyeye vurdu. Ben 'Hop görmüyor musun' diye bağırdım. Ambulans'ın arkasında duran görevlilerden birisi gelerek bana küfür etti. Susmamı isteyerek parmağını bana doğru salladı. Bende buradan gitmelerini söyledim. Ambulans tekrar giderken bir kez daha çarptı. Durmaları için uyardım. Şoför ve görevli inip bana saldırdı. Kavga ettik. İkisi de bana yumruk attı. Birinin elinde sert bir cisim vardı. Sert alet ile koluma vurunca kolum kırıldı. Ben mağdura vurmadım. Asıl ben dayak yedim.” dedi.

    Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, ayrıca olayda yaşamını yitiren Hüseyin Yavuz'un ölümünün, meydana gelen olaydan dolayı yaşanan gecikmeden mi yoksa daha önceden mi öldüğünün belirlenmesi içinde ayrıca soruşturma başlattığı öğrenildi. Savcı, Yavuz'a otopsi yapılmasına karar verdi, gelecek rapora göre de sanık hakkında bu olaydan dolayı da dava açacağı kaydedildi. Sanık A.Y., "Kamu görevi nedeniyle vücutta kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 2-5 yıl arasında hapis cezası ile yargılanacak. CİHAN

Yorumlar