Sağlıkçılara emniyet kemeri anlatıldı

Çarşamba Devlet Hastanesi personeline güvenli trafik semineri verildi. Samsun’un Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği, Çarşamba Devlet Hastanesi Personeline emniyet kemerinin önemini ve hava yastığını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlıkçılara emniyet kemeri anlatıldı

Çarşamba Devlet Hastanesi personeline güvenli trafik semineri verildi.

Samsun’un Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği, Çarşamba Devlet Hastanesi Personeline emniyet kemerinin önemini ve hava yastığını anlattı. Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Yardımcısı Adem Keskin, görüntü ve slaytlar eşliğinde, emniyet kemerinin kazalarda hayat kurtarmadaki önemi hakkında bilgi verdi. Keskin, bilinçlendirme çalışmalarıyla ölümlü kazaların önüne geçilmeye başlandığını dile getirdi.

Gelişen teknolojiyle birlikte hava yastıklarının arabanın sadece ön tarafında değil, arka ve yanlarda da olduğuna dikkat çeken Komiser Yardımcısı Keskin, "Hava yastıklarının varlığına güvenen bazı sürücüler, emniyet kemerini takmıyor. Bu çok yanlış bir davranıştır. Bilimsel araştırmalara göre emniyet kemeri takan bir insanın kafası, kaza esnasında ortalama 10 cm. ön tarafa doğru geliyor ve açılan hava yastığı da bu mesafeye göre ayarlanıyor. Aksi durumda hayat kurtaran hava yastığı basınçtan dolayı zarar verebilir." dedi. CİHAN

Yorumlar