Sağlıkçılar, 14 Mart Tıp Bayramı öncesi meydanlara indi

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) İstanbul Şubeleri ‘14 Mart Tıp Bayramı’ öncesi meydanlara indi.

Google Haberlere Abone ol
Sağlıkçılar, 14 Mart Tıp Bayramı öncesi meydanlara indi

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) İstanbul Şubeleri ‘14 Mart Tıp Bayramı’ öncesi meydanlara indi. Sorunlarını dile getiren sağlıkçılar, hükümete ağır eleştiriler yöneltti.

14 Mart Tıp Bayramı öncesi sıkıntılarını dile getirmek isteyen Tük Sağlık-Sen İstanbul Şubeleri üyeleri saat 12.30 sıralarında İstanbul Valiliği önünde toplandı. ‘Saltanatın bize sökmez, sağlıkçılar boyun eğmez’, ‘Bakan bize de müezzin ol sağlıkçına sahip çık’, ‘Türkiye güzel ülke de sağlıkta yönetim kötü’, ‘Sağlıkta şiddet istemiyoruz’ ve ‘Hırsıza değil memura bütçe’ yazıl dövizler taşıyan sağlıkçılar ‘Sağlıkta Angus istemiyoruz’ ve ‘Yandaşa değil memura bütçe’ şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını 2 Nolu Şube Başkanı Alper Alıcı okudu. 14 Mart’ı bayram gibi kutlayamadıklarını ifade eden Alıcı, sağlıkçıların döner sermaye, mali, sosyal ve özlük hakları, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması ve yıpranma payı (fiili hizmet zammı) konularındaki sıkıntı ve taleplerini dile getirdi. Performans ödemelerinin son yıllarda adeta yalana döndüğünü beyan eden Alıcı, sağlık çalışanlarının 5-6 yıl önceki ücretlerini mumla arar hale geldiğini savundu. Alıcı, “Döner sermayede adaletsizlik, nöbet ücretinde eşitsizlik, geçici görevlendirmelerde adam seçmecilik gibi ne kadar hukuka ters, etiğe aykırı iş varsa hepsi mubah sayıldı. Kul hakkı, anayasa ilke, kanun önünde eşitlik yalan oldu.” şeklinde konuştu.

“Biz lafa değil icraata bakıyoruz” diyen Alıcı, “Yine süslü sözler, hamaset dolu mesajlar işiteceğiz. Biz bunlara kanmayacağız. Bize bayramı zehir edenlere ve bayramı kutlamamıza mani olanlara hakkımızı helal etmiyoruz.” diye konuştu. Alıcı, “Biz sağlık çalışanları olarak artık oyalama ve göz boyama ustalarına gereken dersi vermeliyiz. Hırsızlık ve arsızlığın alıp başını gittiği memlekette, ekmeği için onuru ile hizmet üreten sağlık çalışanlarına yapılanları kabul etmeyeceğiz. Zulme, ancak paslı vicdanlar razı olur. Biz rıza göstermeyeceğiz hak ve hukuk için inandığımız yolda yürüyeceğiz. Ayakkabı kutularına milyonları sığdıranlar, adaletin terazisinin şaştığı, kimin savcı, kimin hakim, kimin polis, kimin mahkum, kimin masm, kimin suçlu olduğunun birbirine karıştığı bir düzene rağmen yine de çalışan hakkı diyeceğiz. Alanlarda ve her platformda mücadeleyi yılmadan, yorulmadan ve hiç durmadan sürdüreceğiz.” dedi.

Alper Alıcı, taleplerinin dikkate alınmaması durumunda iş bırakma eylemi yapacaklarını belirtti. Alıcı, bazı kurumlarda ise iş bırakma eyleminin yarın başlayacağı bilgisini verdi. Açıklama sırasında çevik kuvvet polisleri valilik önünde güvenlik önlemi aldı. Türk Sağlık-Sen üyeleri açıklamanın ardından İstanbul Valiliği önünden ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar