Sağlık Yüksekokulu'na veteriner müdür atanması protesto edildi

Tunceli Üniversitesi'nde Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gülnaz Karatay’ın görevinden alınarak yerine veteriner doçentin getirilmesi, akademisyenler ve öğrencilerin tepkisine neden oldu.Tunceli Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Yüksekokulu'na...

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Yüksekokulu'na veteriner müdür atanması protesto edildi

Tunceli Üniversitesi'nde Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gülnaz Karatay’ın görevinden alınarak yerine veteriner doçentin getirilmesi, akademisyenler ve öğrencilerin tepkisine neden oldu.

Tunceli Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Yüksekokulu'na veteriner müdür, biyolog bölüm başkanı ve veteriner müdür yardımcısı atanmasına tepki gösteren yüzlerce akademisyen ve öğrenci, üniversitenin Aktuluk’ta bulunan kampüsünde bir araya gelerek rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti. 'Sağlıkta Veteriner Müdür İstemiyoruz' pankartlarıyla rektörlük binası önüne kadar yürüyen grup daha sonra basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eğitim Sen Tunceli Şubesi Üniversite Temsilciliği tarafından akademisyen ile öğrencilerle birlikte düzenlenen basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen Üniversite Temsilcisi Mehmet Aşkın, üniversitede kadrolaşmaya gidildiğini iddia etti. Üniversite birimlerinin görüşleri ve yazılı istemleri ile akademik etik kurallar dikkate alınmadan üniversitede, milliyetçi yapılanmanın her geçen gün güçlendirildiğine dikkat çeken Aşkın, “Kişiye özel olarak verilen ilanlarda akademik liyakat ilkeleri tamamen çiğnenmektedir. Bu şekilde üniversitede bankamatik akademisyen tipi yaratılmıştır. Mesai yapmayan ve ilimiz Dersim’de ikamet etmeyen bu bankamatik akademisyenlerin tek görevleri yönetici pozisyonları işgal edip haftada ya da iki haftada bir toplu imzalar atmaktır.” dedi.

Tunceli Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin de katıldığı ve sık sık 'Veteriner Değiliz Hemşireyiz Biz' sloganları attığı açıklamada, yüksekokula veteriner müdür, biyolog bölüm başkanı ve veteriner müdür yardımcısı atanmasına da tepki gösterildi. Bu konuyla ilgili de açıklama yapan Eğitim Sen Üniversite Temsilcisi Mehmet Aşkın, “Tunceli Üniversitesi’nde Dersimli tek kadın yönetici olan ve Sağlık Yüksekokulu’nun kuruluşu aşamasında müdürlük görevini özveriyle yürüten Doç. Dr. Gülnaz Karatay alanında tek doçent olmasına rağmen Sağlık Yüksekokul Müdürlüğüne yeniden atanmamış, yerine bir veteriner doçent tercih edilmiştir. Yeni atanan müdür ilk icraat olarak, hukuksuz bir şekilde, Doç. Dr. Gülnaz Karatay’ın bölüm başkanlığı görevi devam ettiği halde, yerine duygudaşı olan bir biyolog öğretim üyesini atamıştır. Şu anda aktif olarak sadece hemşirelik bölümü açık olan Sağlık Yüksekokulu, veteriner bir müdür, biyolog bölüm başkanı ve veteriner müdür yardımcısı tarafından yönetilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Üniversitede yaşanan diğer olumsuzluklara da değinen Aşkın, “Üniversitemizde atama kriterlerini karşılayan ve yıllardır bu pozisyonlara atanmayı bekleyen personelin varlığına karşın dışarıdan tamamen siyasi saiklerle kurumumuzu basamak olarak kullanmalarını sağlayacak biçimde atanmalarını kamuoyunun yüce takdirine bırakıyoruz.” dedi. Basın açıklamasının ardından akademisyen ve öğrenciler sessizce dağıldı. CİHAN

Yorumlar