Sağlık-Sen Şube Başkanı İrğat röntgen teknisyenine saldırıyı kınadı

Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ndeki röntgen teknisyenine, bir hasta yakını tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınadı ve yetkilileri göreve davet etti.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık-Sen Şube Başkanı İrğat röntgen teknisyenine saldırıyı kınadı

Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ndeki röntgen teknisyenine, bir hasta yakını tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınadı ve yetkilileri göreve davet etti. Sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarının her an hasta ve hasta yakınlarının saldırısına maruz kalabilecekleri şekilde olduğunu dile getiren İrğat, “Artık teselliyi, yapılan saldırılarda can kaybı yaşanmamasında aramak istemiyoruz. Şiddet eylemi her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez.” dedi.

Sağlık-Sen Şube Başkanı İrğat, sağlık personeline yönelik şiddet vakalarını önlemek için yapılan kanuni düzenlemelerin, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Beyaz Kod Birimi ve verilen hukuki desteğin yeterli olamadığını söyledi: “İnsan hayatını korumak ve kurtarmak gibi kutsal bir eylemi yapan sağlık çalışanlarının karşılaştığı bu kabul edilemez yaklaşım, sağlık personelini yaşanan bu müessif olaydan daha fazla etkilemiştir. Bu konuda herkes elini taşın altına koymalıdır. Bir gün kendimizin de bu tür bir saldırıya maruz kalabileceğimizi gözönüne alarak, konunun çözümü aşamasında sorumluluk nezdinde hep birlikte hareket etmeliyiz.” şeklinde konuştu. Mustafa İrğat, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti sona erdirecek, güvenli ve huzurlu bir şekilde görevlerini yapabilmelerini sağlayacak önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi. Sağlık-Sen olarak, Manisa’da hasta ve hasta yakınları tarafından sağlık personeline uygulanan şiddet olaylarını kınadıklarını ve artık bu tür olayların yaşanmamasını istediklerini dile getirerek, “Şiddetin bir hak arama yöntemi olmadığını hatırlatıyor ve bu tür müessif olayların son bulmasını umuyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar