Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı İrğat, sağlık personeline saldırıyı kınadı

Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, Turgutlu ilçesinde 112 Acil Sağlık biriminde görevli üç kadın sağlık personeline, bir hasta yakını tarafından yapılan sözlü ve fiziki saldırıyı kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı İrğat, sağlık personeline saldırıyı kınadı

Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, Turgutlu ilçesinde 112 Acil Sağlık biriminde görevli üç kadın sağlık personeline, bir hasta yakını tarafından yapılan sözlü ve fiziki saldırıyı kınadı. İrğat, 112 ekibinin çağrı alınan adrese gittiğinde, hasta yakının sözlü tacizleri yüzünden görevini yapamaz duruma getirilmesine rağmen hastanın sağlık durumunu gözönüne alarak gerekli müdahalelerde bulunup ivedilikle hastaneye naklini sağladığını bildirdi. Hastanede sözlü tacizin fiziki eyleme dönüştüğünü belirterek, “Hasta yakınının, basın yoluyla, ‘Asıl darp edilen biziz. Tehdit edilen biziz.’ diyerek açıklama yapması da manidardır. 112’de görevli acil tıp teknisyeni ve paramedik çalışanları çok zor şartlarda, yaz kış demeden, gece gündüz 24 hizmet vermektedir. Görevi insan hayatını kurtarmak olan 112 personeli, neyle karşılaşacağını bilmeden vakanın olduğu adrese gitmektedir. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır.” dedi.

Bütün iyi niyetli çağrılara rağmen bu konuda bir arpa boyu yol alınmadığını savunan Sağlık-Sen Şube Başkanı İrğat, “112 çalışanlarımız ve sağlık personelimiz, şamar oğlanına dönmüştür. Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta dönüşümde çok önem verdiği hasta haklarının yanında, hizmet veren sağlık personelinin de çalışan haklarının iyileştirilmesine ve çalışan güvenliği konusunda reformlara acilen ihtiyaç duyulmaktadır. Bu insanlıkdışı olay, son zamanlarda ilimizde ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olayları da gözönünde tutulduğunda, sağlık çalışanlarının güvenliği konusunun ciddi bir sorun haline dönüştüğünü göstermektedir. Her türlü hakarete ve zorluğa rağmen özverili bir şekilde görevlerini sürdüren sağlık çalışanlarının, toplumun en zor mesleklerinden birini icra ettikleri bilinmelidir.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar