Sağlık projeleriyle bisiklet ve bilgisayar kazandılar

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa dördüncüsünü gerçekleştirdiği, 'Ödüllü Sağlık Kulübü Proje Yarışması'nda dereceye ortaöğretim ve lise öğrencilerine törenle bisiklet ve okullarına...

Google Haberlere Abone ol
Sağlık projeleriyle bisiklet ve bilgisayar kazandılar

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa dördüncüsünü gerçekleştirdiği, 'Ödüllü Sağlık Kulübü Proje Yarışması'nda dereceye ortaöğretim ve lise öğrencilerine törenle bisiklet ve okullarına ise bilgisayar hediye edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı Eğitim Merkezi Salonu'nda, 'Ödüllü Sağlık Kulübü Proje Yarışması' ödül töreni düzenlendi. Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, il genelinde bulaşıcı olmayan hastalıkların nedenleri ve korunma yolları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla söz konusu projenin uygulandığını söyledi. Dr. Çankaya projenin hedefleri arasında tuz kullanımının azaltılması, kanser erken teşhis tarama ve eğitimi taramalarının artırılması, hareketli yaşamın teşvik edilerek obezitenin azaltılması, hava ve çevre kirliliğine dikkat çekilmesi ile engellilerin hayatını kolaylaştırıcı toplumsal desteğin artırılması olduğunu ifade etti. Toplum ve kişi sağlığının korunması için küçük yaşlarda oluşturulacak alışkanlıkların ileri yaşlara pozitif olarak yasnıyacağına dikkat çeken Çankaya,"Bugünün çocukları yarının gençleri ve yetişkinleri olarak karşımıza çıkacak. Bu nedenle sağlık adına oluşturacağımız farkındalıkta çocukları gözardı etmemiz mümkün değil. Daha sağlıklı ve mutlu yarınlar için küçük yaşta eğitim çok önemli." dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çankaya, il genelinde düzenlenen proje yarışmasına 8 orta okul ve 8 lise olmak üzere 16 okuldan çok sayıda öğrencinin katıldığını vurguladı. Sağlık Kulübü projesinde ortaokullarda;'Kendinize bir şans verin kansere yenilmeyin' projesiyle Erzurumlu Emrah Ortaokulu, 'Paşa paşa temizlenelim' projesiyle Paşalı İsrafil Çetin Ortaokulu, 'Tansiyon diyabet haraketlen rahat et' projesiyle Eski Polat Ortaokulu ve öğrencilerinin dereceye girdiğini kaydetti. Çankaya, liselerde ise; 'Engelleri aşıyorum' projesiyle Aşkale Kandilli Çok Programlı Lisesi, 'Yaşamak için engel yoktur' projesiyle Aşkale İMKB Ticaret Meslek Lisesi ve Sigarayı bırakıyoruz hatalı tadıyoruz projesiyle Hüseyin Avni Ulaş Anadolu Lisesi ve öğrencileri ödüle layık görüldü.

Programda ayrıca kanser ve obezite konulu resim,şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren orta okul öğrencilerine de bisiklet hediye edildi. Programda 'Yaşamak için engel yoktur' isimli proje kapsamında 4 öğrencinin işaret diliyle anlattığı şarkı ise beğeni topladı. CİHAN

Yorumlar