Sağlık Müdürlüğü, erkek yerine kız bebek verilmesiyle ilgili soruşturma başlattı

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, erkek bebek dünyaya getiren Suriyeli bir anneye, kız bebek verilmesi olayıyla ilgili soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Müdürlüğü, erkek yerine kız bebek verilmesiyle ilgili soruşturma başlattı

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, erkek bebek dünyaya getiren Suriyeli bir anneye, kız bebek verilmesi olayıyla ilgili soruşturma başlattı.

    Savaşın acılarını, doğacak çocuklarıyla unutmaya hazırlanan Suriyeli ailenin dramının güdeme gelmesinin ardından Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Yaklaşık bir yıl önce ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli Hamey ailesi, bebek şoku yaşadı. Savaşın acılarını doğacak çocuklarıyla unutmaya hazırlanan Suriyeli aile, 9 Şubat günü dünyaya gelen ve kayıtlara ‘erkek’ olarak geçen bebeklerinin yerine özel hastanede gördüğü tedavinin ardından kız bebek olarak teslim edildi. Bebeklerinin çalındığını düşünen Hamey ailesinin yetkililerden yardım istemesi üzerine Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, sorumlularının en kısa sürede ortaya çıkarılacağının bilgisini verdi.

    Karakök, konuyla ilgili şunları dile getirdi: "Şuan itibariyle şu hastanede veya diğerinde kabahat vardır diyemem, suçlu bir kurum bulamayız. Bu işin ortaya çıkması için ön incelemeyi ben başlattım. Gerekirse DNA testine de gidilebilir. Bu sorun kamu hastanesinde de olabilir, özel hastanede de olabilir. Olasılıkları göze alıp, kimseyi infaz etmeden olayı derinlemesine soruşturacağız. Hastane doğum raporunda erkek bebeğin erkek olduğu yazıyor, ancak benzer soy isimli başka bir aile de var. Birbirine yakın iki isim, birbirine yakın küvezde duruyorsa yanlış bebeği almış olabilirler. Ortadaki yanlışlığı gerekli incelemelerin ardından ortaya çıkaracağız. Soruşturmanın adli ayağı da yürütülüyor."

    Haberin bugün gazetelerde yayınlanmasından sonra Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerinin kendini aradığını dile getiren baba Ahmet Kara Hamey ise olayı bir kez de yetkililere anlattığını söyledi. Yazdığı dilekçenin Sağlık Bakanlığı'na gönderildiğini belirten Hamey, gittikleri özel hastaneden Sağlık il Müdürlüğü’ne çok sayıda şikayet geldiğinin yetkililerce dile getirildiğine değindi. CİHAN

Yorumlar