Sağlık meslek lisesine 'Kalite Teşvik Ödülü'

Aksaray Hüseyin Cahit Korkmaz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Yılın Kaliteli Kurumu kategorisinde Kalite Teşvik Ödülü verildi.Aksaray'da Eğitimde Kalite Sistemi 10. Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da...

Google Haberlere Abone ol
Sağlık meslek lisesine 'Kalite Teşvik Ödülü'

Aksaray Hüseyin Cahit Korkmaz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Yılın Kaliteli Kurumu kategorisinde Kalite Teşvik Ödülü verildi.

Aksaray'da Eğitimde Kalite Sistemi 10. Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katılımı ile Ankara Başkent Öğretmenevi'nde yapıldı. Yılın Kaliteli Kurumu kategorisinde Aksaray'ı temsil eden Hüseyin Cahit Korkmaz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne 'Kalite Teşvik Ödülü' verildi. Yılın Kaliteli Kurumu kategorisinde 81 ilden toplam 206 rapor Bakanlığa gönderilirken, 28 Nisan-7 Mayıs 2014 tarihleri arasında Strateji Geliştirme Başkanlığınca görevlendirilen komisyon tarafından ödül başvuru raporları değerlendirildi.

Yapılan değerlendirme sonucu kurum kategorisinde 36, ekip kategorisinde 10 kurum gözlem, görüşme ve doküman incelemeye dayalı yerinde ziyaret edilerek, her iki ödül kategorisinde dereceye giren kurumlar belirlendi. Hüseyin Cahit Korkmaz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne 22 Mayıs 2014 tarihinde saha ziyareti yapılırken, bakanlık değerlendiricileri kurum liderleri, öğrenci, öğretmen ve veliler ile görüşme yaptı. Bakanlıkça yapılan değerlendirme sonucu, Yılın Kaliteli Kurumu kategorisinde Aksaray'ı temsil eden Hüseyin Cahit Korkmaz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne Kalite Teşvik Ödülü verildi. Ödül töreni, Eğitimde Kalite Sistemi 10. Paylaşım Toplantısı kapsamında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katılımı ile Ankara Başkent Öğretmen evinde gerçekleştirildi.

Hüseyin Cahit Korkmaz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Malik Dağlı, son yıllarda okul-öğrenci-veli işbirliğinin daha güçlü sağlandığı, okul olarak başarılı projeler üretilerek kalitenin ve akademik başarının arttığını vurguladı. Dağlı, "Okulda yürütülen projeler sayesinde eğitim kalite standartlarını yükselterek Aksaray'da Meslek Liseleri içerisinde öncelikli tercih edilen okul olmak istiyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar