Sağlık mahallesinin alt yapı sorunu çözüme kavuşturulacak

Mersin merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Sağlık Mahallesi'ninin alt yapı sorununu çözüme kavuşturacaklarını belirtti.Tuna, sağanak yağmurların sonucunda en fazla su baskını ile karşılaşan Sağlık Mahallesi’ni ziyaret ederek,...

Google Haberlere Abone ol
Sağlık mahallesinin alt yapı sorunu çözüme kavuşturulacak

Mersin merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Sağlık Mahallesi'ninin alt yapı sorununu çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

Tuna, sağanak yağmurların sonucunda en fazla su baskını ile karşılaşan Sağlık Mahallesi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Mahalle Muhtarı Abdulselam Şen ve azalarıyla muhtarlık binasında bir araya gelen Tuna; alt yapı hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu hatırlatarak, yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket ederek, Sağlık mahallesinin alt yapı sorununu çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Mersin’in en eski mahallerinden biri olan Sağlık Mahallesi’nin alt yapı eksikliğinden dolayı yağmur sularının toplandığı bir merkez haline geldiğini ve geçen dönemlerde Büyükşehir Belediyesi’nden gerekli desteği alamadıkları için uzun yıllardır mahalle sakinlerinin bu konuda mağdur olduklarını vurgulayan Tuna şöyle devam etti: "Sağlık Mahallesi’nde alt yapı ve yağmur suları ile ilgili iki projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Topografya olarak en çukur bölgelerden biri olan Sağlık Mahallesi, alt yapı eksikliğinden dolayı da bütün yağmur sularının en fazla toplandığı bir merkez haline gelmiştir.

Bunu Büyükşehir Belediyesi ile en kısa sürede görüşeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndan ya da Kuvva-i Milliye Bulvarı üzerinden Devlet Hastanesinin olduğu yere kadar beton baks ile geçiş yaparak bu problemi çözme gayreti içerisinde olacağız. Sağlık Mahallesi’nde bulunan eski Meram sinemasının yerini de kamulaştırarak, sosyal bir tesise dönüştürmeyi planlıyoruz." CİHAN

Yorumlar