Sağlık için torba patlattılar

Adana Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, sağlık alanının sürekli değiştirilen düzenlemeler ve torba yasalarla alt üst edildiğini belirterek "Her yeni düzenlemenin bir önceki ile yarışırcasına hekimlik başta olmak üzere sağlık mesleğinin öz.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık için torba patlattılar

Adana Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, sağlık alanının sürekli değiştirilen düzenlemeler ve torba yasalarla alt üst edildiğini belirterek "Her yeni düzenlemenin bir önceki ile yarışırcasına hekimlik başta olmak üzere sağlık mesleğinin özüne zarar veriyor, yurttaşların ücretsiz, nitelikli sağlık hizmeti almasını imkansız hale getiriyor." dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği önünde bir araya gelen Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten ve yönetim kurulu üyeleri ile hekimler, SES Genel Başkanı Dr. Çetin Erdolu ve Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel ile üyeleri, Dev-Sağlık İş Çukurova Bölge Başkanı Bülent Kara ve üyeleri yapılan basın açıklamasının ardından üzerinde ‘sağlık yasası’ yazılı torbaları patlattı.

"Bu torba değil, çorba yasa" diyen Ökten, “Şimdi bir torbayı daha evirip çevirip önümüze koyup, hekimliği doğduğu topraklara gömmeye çalışıyorlar. Hekim dışı sağlık emekçilerini ise daha fazla köleleştirip esnek, kuralsız ve tanımsız çalıştırma çabalarını derinleştiriyorlar. 'Tam gün' özele hoca pazarlama noktasına gelmiştir. Yıllardır sağlık çalışanlarını ve örgütlerini dikkate almadan yapılan 'tam gün' düzenlemelerinin gerçek amacı açıklıkla ortaya çıkmıştır." diye konuştu.

Niyetin tam gün olmadığını ileri süren Ökten, "Muayenehane dışında her şey serbesttir, yeter ki emek sömürüsü işlesin, katmerlensin. Yurttaşları muayenehane çilesinden kurtaracağız diyenler sağlığı büsbütün paralı hale getirmekte, üstelik hem üniversitelerde hem de özel hastanelerde hastaların ödediği paranın yarısına el koyup kar etmeyi istemektedirler.” dedi. CİHAN

Yorumlar