Sağlık çalışanlarından istifa eylemi

Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız’ın görevinden istifa edeceği söylentileri hastane çalışanlarını sokağa döktü.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık çalışanlarından istifa eylemi

Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız’ın görevinden istifa edeceği söylentileri hastane çalışanlarını sokağa döktü.

Sağlık Bakanlığı tarafından Muş’a gönderilen ambulanslar için tören düzenlendi. Düzenlenen törenin ardından alana gelen Muş Devlet Hastanesi çalışanları, Muş Milletvekili Faruk Işık ve beraberindekiler ile görüşerek hastanede yaşanan sıkıntıları dile getirmek istedi. Çalışanlar, Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız’a haksızlık yapıldığını dile getirerek, sorunun çözülmesi için yardım isteyeceklerini belirtti.Hastane çalışanları, Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hacı Yusuf Güneş’i istifaya davet ederek, Yıldız’a haksızlık yapıldığını iddia etti.

Olay yerine gelen Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, görüşmeye gerek kalmadığını belirterek, düşüncesinden vazgeçmeyeceğini belirtti. Yıldız, “Ben memleketime hizmet için gelmiştim. Kimseyi kırıp incitmenin bir anlamı yok. Verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Daha sonra hastanenin yemekhane bölümünde hastane çalışanlarını sakinleştiren Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, şunları söyledi: “Amaç bu hastaneye bir şeyler katmak ve hizmet etmek ve insanlara iyi sağlık hizmeti sunabilmek. Konuştuğumuzda tartıştığımızda neler yapabiliriz dediğimizde hep bu şiarla hareket ettik. Bu zamana kadar diyalogsuzluk veya işlerin zora koşulması bizleri bu noktaya getirdi.” Diyalogsuzluk ve bazı engellemeler nedeniyle hizmet veremediği için istifa etmek istediğini ifade eden Yıldız, Muş’un sahipsiz olmadığını kaydetti. Yıldız, “Ama görüyoruz ki hiçbir şey yapamıyoruz. Çünkü insanlar bulunduğu yerin ya hakkını veremiyor ya da stratejik düşünemiyor. Ben vicdanlı bir insanım, eğer bir yerde oturuyorsam hakkını vermeliyim. Eğer hakkını veremiyorsam ben ve onlar gitsin. Diyalog sıkıntısını giderecek olan da bizleriz. İnsanlar şunu görecekler; Muş eski Muş değil ve Muş sahipsiz değil, bunu bilecekler. Biz gerekirse kendimizi Muş için feda edeceğiz. Ben kendimi feda etmeye de hazırım.” ifadelerini kullandı. Kendisine destek verenlerin alandan ayrılmasını sağlayan Yıldız, makamına geçti. CİHAN

Yorumlar