Sağlık çalışanları Kahramanmaraş’ta buluştu

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, ülkemizde yaşlı nüfus artışına bağlı kronik hastalık sorunlarının görülebileceğini söyledi.Kahramanmaraş’ta düzenlenen Halk Sağlığı Kurumu, Halk Sağlığı Uygulamalarını...

Google Haberlere Abone ol
Sağlık çalışanları Kahramanmaraş’ta buluştu

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, ülkemizde yaşlı nüfus artışına bağlı kronik hastalık sorunlarının görülebileceğini söyledi.

Kahramanmaraş’ta düzenlenen Halk Sağlığı Kurumu, Halk Sağlığı Uygulamalarını Değerlendirme ve İstişare Toplantısına katılan Özkan, günümüzde kalp, şeker ve kanser gibi kronik hastalıkların bulaşıcı hastalıklardan daha çok önem kazandığını belirtti.

Daha iyi hizmet vermek amacıyla bir araya geldiklerini ifade eden Özkan, geçen ay Dünya Sağlık Örgütünün Cenevre’de düzenlediği toplantıya katıldığını anımsattı.

Toplantıda sağlık alanında birçok sorunun ele alındığını aktaran Özkan: “Türkiye’nin önceki toplantılara göre çok farklı yere geldiğini gördüm. Artık Türkiye’den dünyadaki ülkelerin birçoğu, yüzde 80 diye bilirim, beklentileri şöyle; ‘Türkiye onlara liderlik etsin, konularda yol göstersin insan desteği versin’ şeklinde beklentileri var. Bazı sorunları aştık ama karşımıza başka sorunlar çıkmaya başlayacak, soğan kabuğu prensibi dediğimiz bazı bulaşıcı hastalıkları yok ederken bazıları karşımıza çıkacak. Yada bulaşıcı hastalılardan daha çok yaşlı nüfusumuz arttığı için kronik hastalıkları, kanseri ve diğer sorunları göreceğiz. Yaşlı nüfusla ilgili karşılaştığımız sorunları göreceğiz. Ama ekibimiz tam olur organize bir şekilde çalışırsak hiçbir sorunu aşmama ihtimalimiz yok.” diye konuştu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, il genelinde sağlık hizmetleriyle ilgili bilgi verdi. Kentte, 11 toplum sağlığı merkezi, 2 verem dispanseri, 2 entegre hastane, 2 toplum ruh sağlığı merkezi, 112 aile sağlı merkezi ve 312 aile sağlı birimiyle hizmet ettiklerini kaydeden Yener şöyle konuştu: “Amacımız sağlık hizmetlerini halkımız için ulaşılabilir kılmak ve yaptığımız çalışmalara sağlık çalışanlarının halkımızın her an yanımda olduğunu hissettirmektir. Dengeli ve yeterli beslenmenin, hareketli yaşaman özendirilmesini sağlamak, obeziteyle mücadele, kanser ve kronik hastalıkların kontörlü ve önlenmesi en büyük hedefimizdir.”

Özel bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, Halk Sağlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Dr. Yunus Ateş, Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Kamil Türkmen, İl Sağlık Müdürü İlker Çitil ve Gaziantep, Adıyaman, Kilis’te görevli Sağlık ve Halk Sağlığı müdürleri katıldı.

Toplantıya, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan’ın yılın Ebesi seçilen Hatice Kılıç ve yılın hekimi seçilen Dr. Cemile Karadeniz’e başarılı çalışmalarından dolayı plaket vermesiyle devam edildi.

CİHAN

Yorumlar