Sağlık çalışanları dertli

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık Sen) Trabzon Şube Başkanı İdris Baykan, sağlık çalışanlarına ödenen döner sermaye uygulamalarındaki adaletsizlikler ve bu adaletsizliği daha da büyüten keyfi düzenlemelerin, iş motivasyonunu ve çalışm.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık çalışanları dertli

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık Sen) Trabzon Şube Başkanı İdris Baykan, sağlık çalışanlarına ödenen döner sermaye uygulamalarındaki adaletsizlikler ve bu adaletsizliği daha da büyüten keyfi düzenlemelerin, iş motivasyonunu ve çalışma barışını bozduğunu söyledi.

Baykan, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının, yoğun iş yükü, verilmeyen haklar, adil olmayan çalışma koşulları ve şiddet gibi sorunlara bağlı olarak ciddi şekilde yıprandığını savundu. Sağlık çalışanlarının yüzde 86’sının işyerine giderken şiddet görme endişesiyle gittiğini ifade ettiğini belirtti. 10 sağlık çalışanından 8'inin çalışma hayatında en az bir defa fiziksel veya psikolojik şiddete uğradığını söyleyen Baykan, yine bilimsel araştırmaların, sağlık çalışanları arasındaki tükenmişlik düzeyinin sürekli toplumsal olaylarla karşı karşıya kalan polislerle aynı düzeye ulaştığını ortaya koyduğunu anlattı. Sağlık çalışanlarının fiili hizmet zammından faydalandırılmaması büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Baykan, “120 bin hekim, 400 bin hemşire açığının olduğu ülkemizde yoğun iş yükü altında ezilen ancak buna rağmen görevlerini fedakârca yerine getiren sağlık çalışanlarının fiili hizmet zammından yararlandırılmaması, çalışanlarımızın emeklerine ve hizmetlerine yapılan büyük bir haksızlıktır. Öte yandan, sağlık çalışanlarına ödenen döner sermaye uygulamalarındaki adaletsizlikler ve bu adaletsizliği daha da büyüten keyfi düzenlemeler, her geçen gün iş motivasyonunu ve çalışma barışını bozmaktadır. Döner sermaye bir bahşiş değil, çalışanın emeği sonunda elde ettiği hakkıdır. Ancak ne yazık ki halen ele geçen ek ödemelerin, sağlık çalışanlarının emekliliğine yansıtılmaması büyük haksızlıktır. Bir an önce adil bir ek ödeme sistemi kurulmalı ve ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalıdır.” dedi.

Baykan, koruyucu sağlık hizmetlerini aksatacağı iddiasıyla aile hekimlerine nöbet uygulamasından da vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar