Sağlık Bakanlığı'ndan yoğun bakımda yangın ile ilgili açıklama

Sağlık Bakanlığı, Ulus Devlet Hastanesi'nin üçüncü katındaki yoğun bakım servisinde yatan 87 yaşındaki Emine Arı'nın hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili bir müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı'nın, Ulus...

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı'ndan yoğun bakımda yangın ile ilgili açıklama

Sağlık Bakanlığı, Ulus Devlet Hastanesi'nin üçüncü katındaki yoğun bakım servisinde yatan 87 yaşındaki Emine Arı'nın hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili bir müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'nın, Ulus Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde çıkan yangın ve bir hastanın hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklaması şöyle: "Bugün bazı basın yayın organlarında 'Hastanede yanarak can verdi' başlığı ile duyurulan haberlerde eksik ve yanlış bilgiler olduğu anlaşıldığından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Ulus Devlet Hastanesi'nin Yoğun Bakım Ünitesi'nde, dün gece saat 00.32'de bir hastanın solunum cihazının olduğu bölümde ani bir alev alma meydana gelmiştir. Anında yapılan müdahale ile hasta cihazdan ayrılmış ve alev alan yatak kısmı görevli personel tarafından söndürülmüştür. Hasta derhal başka bir solunum destek cihazına bağlanmış ancak kendi solunumu olmayan ve akciğer havalanması da zaten çok yetersiz olan hastada, kalp ve dolaşım durması meydana gelmiş ve hastamız maalesef hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden hastamızın 87 yaşında olduğu, ağır beyin hasarı ve ileri derecede akciğer yetmezliği nedeniyle 57 gündür yoğun bakımda takip edildiği anlaşılmıştır. Haberde iddia edildiği gibi, hastanın yanarak hayatını kaybetmesi söz konusu değildir. Yukarıda da ifade edildiği gibi hasta yatağının alev alan kısmı, görevli personel tarafından derhal söndürülmüş ve bu anlamda hastada fiziki bir hasar meydana gelmemiştir. Konu ile ilgili olarak Bakanlığımız tarafından bir müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır. Bununla birlikte, hastane yönetimi olayın hemen ardından gerekli adli makamlara haber vererek adli sürecin başlatılmasını da sağlamış ve savcılık tarafından konuyla ilgili adli soruşturma da başlatılmıştır."

CİHAN

Yorumlar