Sağlık Bakanlığı'ndan tuvalette ölüm haberine açıklama

Sağlık Bakanlığı, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tuvaletinde ölü bulunan hastayla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı'ndan tuvalette ölüm haberine açıklama

Sağlık Bakanlığı, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tuvaletinde ölü bulunan hastayla ilgili açıklama yaptı. Kasım Bostan(65) adlı hastanın, ayaktan tedavi sonrası ertesi gün eve dönmediği yönünde bilgi üzerine konunun araştırıldığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Hastanın, 04.12.2013 günü tedavi aldıktan sonra saat 14.45’te kemoterapi ünitesinden ayrıldığı tespit edilmiştir. Bir gün sonra ailenin müracaatı ile kameralar taranmış, arama gün boyu devam etmiştir. Takip eden gecenin sabahında (06.12.2013 günü saat 06.00’da) hastanenin erkekler tuvaletinde, güvenlik görevlisinin sürekli kapalı olmasından şüphelendiği tuvalet kapısını zorlayarak açması üzerine hasta Kasım Bostan ölü olarak bulunmuştur."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Medyada yer aldığı şekliyle, hastanın tesadüfen ya da tesadüfler zinciri sonucu 3 gün süresince bulunamadığı ifadesinin gerçeği yansıtmadığına işaret eden Bakanlık, "Hastane tuvaletlerinin giriş ve çıkışları, hasta mahremiyeti açısından kameralar tarafından izlenmemektedir. Müracaatın yapıldığı gün kamera görüntülerine yansımamasının sebebi budur. Olay polise ve savcılığa intikal ettirilmiş olup, bakanlığımız tarafından ayrıca soruşturma başlatılmıştır." bilgisini verdi.
CİHAN

Yorumlar