Sağlık Bakanlığı'ndan 'internetten lens almayın' uyarısı

Sağlık Bakanlığı, İnternetten yasak olmasına rağmen yetkisiz kişiler tarafından yürütülen kontak lens satışına karşı resmi sosyal paylaşım sayfalarından mücadele başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı'ndan 'internetten lens almayın' uyarısı

Sağlık Bakanlığı, İnternetten yasak olmasına rağmen yetkisiz kişiler tarafından yürütülen kontak lens satışına karşı resmi sosyal paylaşım sayfalarından mücadele başlattı.

        Bakanlığın Facebook ve Twitter sayfalarında lens kullanıcıları uyarılarak internetten kesinlikle kontak lens alınmaması yönünde uyarılarda bulunuldu.

        Yapılan uyarılarda şu ifadelere yer verildi: "İnternetten aldığınız lensler yüzünden kalıcı görme kaybı yaşayabilirsiniz. Lensler kesinlikle e-ticaret yoluyla alınmamalı, mutlak suretle optisyenlik müesseselerinden alınmalıdır. İnternetten aldığınız lensler yüzünden kalıcı görme kaybı yaşayabilirsiniz. İnternet sitelerinin yer sağlayıcılarının yurt dışı olması sebebiyle bu sitelerden alınan lensler doğrudan kullanıcıya ulaşıyor. Bu sitelerden alınan lenslerin teknik düzenlemeye uygun olarak üretilip üretilmediği, güvenli olup olmadığı ile ilgili denetimler yapılamıyor. Doktor tavsiyesi olmadan kozmetik lens bile kullanılmamalıdır."

        “KAÇAK VE TAKLİT ÜRÜNLERİ ALMAYINIZ”

        Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim kurulu Üyesi Taylan Küçüker ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın, halk sağlığı adına internet üzerinden ve yetkisiz kişiler tarafından yapılan kontak lens satışlarını kesinlikle önlemeyi amaçladığını söyledi.

        İlaçta olduğu gibi kontakt lenslerin de ürün takip numarası ile, ithalatından itibaren tedarikçiden vatandaşa ulaşana kadar izleneceğini kaydeden Küçüker, şöyle devam etti: "Böylece yetkisiz kişilerin kontakt lens satışı kesinlikle engellenecektir. İnternet optisyenlik müessesesi değildir. Yasa gereği her türlü kontakt lens sadece optisyenlik müesseselerinde satılır. Göz ve görme sağlığınız için kaçak ve taklit ürünleri internet üzerinden satın almayınız. Sadece bir çift gözünüz var gözlerinizle kumar oynamayınız. Konfederasyonumuz, TC Sağlık Bakanlığımızın halk sağlığı adına internet üzerinden ve yetkisiz kişilerin kontakt lens satışını engelleyecek çalışmalarını büyük bir memnuniyetle desteklemektedir." CİHAN

Yorumlar