Sağlık Bakanlığı: Tanker faciasında 27’si ağır 69 kişi yaralandı, 1 kişi öldü

Sağlık Bakanlığı, Diyarbakır -Bingöl karayolu üzerinde iki yolcu otobüsü, yakıt yüklü bir tanker ve bir binek aracın karıştığı trafik kazasında 27’sinin durumu ağır olmak üzere toplam 69 kişinin yaralandığını, hastanedeye sevk...

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı: Tanker faciasında 27’si ağır 69 kişi yaralandı, 1 kişi öldü

Sağlık Bakanlığı, Diyarbakır -Bingöl karayolu üzerinde iki yolcu otobüsü, yakıt yüklü bir tanker ve bir binek aracın karıştığı trafik kazasında 27’sinin durumu ağır olmak üzere toplam 69 kişinin yaralandığını, hastanedeye sevk edilen bir yaralının ise hayatını kaybettiğini bildirdi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, yaralı sayısının fazla ve hayati tehlikelerinin olması nedeniyle yaralıların daha iyi sağlık hizmeti alabilmeleri için yanık ünitelerinin bulunduğu Malatya, Bingöl, Elazığ, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Ankara, Kocaeli, Erzurum, İstanbul ve İzmir illerine 34 yaralının nakillerinin planlandığını ifade edildi. Tedavileri için 18 yaralının hava ambulansları ile 16 yaralının ise kara ambulansı ile il dışına sevk edildiği, ihtiyaca göre sevk planlamasına devam edildiğini kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı Afet Koordinasyon Merkezi'nin (SAKOM) 21 Temmuz 2014 saat 23:35'te (dün) Diyarbakır -Bingöl karayolu üzerinde iki yolcu otobüsü, yakıt yüklü bir tanker ve bir binek aracın karıştığı trafik kazasında patlama meydana geldiği ve çıkan yangın neticesinde olay yerinde çok sayıda yaralı olduğu bilgisi ulaşması üzerine olay yerine, içerisinde; acil yardım ambulansı, obez ambulans, dört sedyeli ambulans ve UMKE araçları olmak üzere toplam 69 ambulansın yaklaşık 215 kişilik ekibiyle birlikte görevlendirildiği belirtildi. Ayrıca, 2 uçak ambulansı ve 1 adet helikopter ambulans ile birlikte 2 adet askeri helikopterin de olay sonrası yaralıların yardımına ulaştığı açıklandı.

CİHAN

Yorumlar