Sağlık Bakanlığı Sivas’a 6 ambulans gönderdi

Sağlık Bakanlığı, 112 Acil hizmetlerinde kullanılmak üzere Sivas’a 6 ambulans gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı Sivas’a 6 ambulans gönderdi

Sağlık Bakanlığı, 112 Acil hizmetlerinde kullanılmak üzere Sivas’a 6 ambulans gönderdi. Yeni araçlarla birlikte Sivas’ta ambulans sayısı 67’ye ulaştı. 5 adet 4x2 ve 1 adet 4x4 arazi özellikli acil yardım ambulansları Akıncılar, Koyulhisar, Ulaş, Şarkışla, Suşehri devlet hastaneleri ile Gürün Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na tahsis edildi.

Karşıyaka’da bulunan 112 Komuta Kontrol Merkezi önünde düzenlenen teslim töreninde konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, yaptığı açıklamada, gönderilen 6 ambulans ile birlikte Sivas’ta sunulan acil sağlık hizmetlerinde daha iyi bir noktaya gelineceğini söyleyerek, ambulans sayısının 67’ye ulaştığını aktardı.

Sağlık Müdürü Bahattin İlter ise bakanlık tarafından illere dağıtılan ambulanslardan Sivas’a 6 adet gönderildiği belirterek, içinde her türlü acil tıbbi malzemelerin yer aldığını ve en son teknolojiyle donatıldığını ifade etti. İlter, ambulansların acil ihtiyacı olan ilçelere gönderileceğini kaydederek, bu ambulanslarla birlikte 112 ve acil sağlık hizmetlerinde araç filosunun oldukça güçlendiğini dile getirdi.

Bahattin İlter, ambulansların Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Akıncılar, Koyulhisar, Ulaş ilçe hastaneleri ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Şarkışla, Suşehri devlet hastaneleri ile Gürün Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na tahsis edildiğini sözlerine ekledi.
Ambulansların siren çalarak 112 Komuta Kontrol binası çevresinde tur atmasının ardından Sağlık Müdürü İlter, ambulanslarda yer alan acil sağlık malzemeleri ile ilgili bilgi verdi.
CİHAN

Yorumlar