Sağlık Bakanlığı sağlıksız kozmetik ve tıbbi cihazların listesini açıkladı

Sağlık Bakanlığı kozmetikte ve tıbbı cihazlarda ‘güvenli olmayan’ ürünleri açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı sağlıksız kozmetik ve tıbbi cihazların listesini açıkladı

Sağlık Bakanlığı kozmetikte ve tıbbı cihazlarda ‘güvenli olmayan’ ürünleri açıkladı. Kolonyadan saç renklendiriciye, oksijen maskesinden dezenfektana 820 güvensiz ürün tespit edildi. Yarım milyon liranın üzerinde para cezası uygulandı.

Sağlık Bakanlığı, Tıbbi Cihazlar ve Kozmetikler Piyasa Gözetim ve Denetimi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, 2013 yılı ikinci altı aylık döneminde tıbbi cihazlar ve kozmetik ürünler piyasa gözetimi ve denetimini tamamladığı belirtilen açıklama da, denetimler sonucunda teknik düzenlemeye aykırı ve güvensiz ürünler tespit edilerek bunlar hakkında idari yaptırım kararı alındığı vurgulandı. Tıbbi Cihazlar için yapılan piyasa gözetimi ve denetiminde 988 ürünün incelemeye alındığı kaydedilen açıklama da, “Bu ürünlerden 10’u güvensiz bulunmuş, 315’inin de teknik düzenlemeye aykırı olduğu tespit edilmiştir. Firmalar toplam 384 bin TL idari para cezası ile cezalandırılmıştır.” denildi.

Kozmetikler için yapılan piyasa gözetimi ve denetiminde bin 27 ürünün denetlendiği hatırlatılan açıklama da, “Bu ürünlerden 810’unun güvensiz olduğu, 146’sının ise teknik düzenlemeye aykırı olduğu tespit edilmiştir. Teknik düzenlemeye aykırı olan 75 ürüne toplam 256 bin 109 TL idari para cezası uygulanmıştır.” ifadelerine yer verildi. CİHAN

Yorumlar