Sağlık Bakanlığı önünde Berkin'in fotoğrafını açtılar

Ankara Numune Hastanesi bahçesinde toplanan sivil toplum kuruluşları ve sendikalar, uygulanan sağlık politikalarına tepki için Sağlık Bakanlığı'na kadar yürüdü.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı önünde Berkin'in fotoğrafını açtılar

Ankara Numune Hastanesi bahçesinde toplanan sivil toplum kuruluşları ve sendikalar, uygulanan sağlık politikalarına tepki için Sağlık Bakanlığı'na kadar yürüdü. Açıklama sonrası kalabalık, Sağlık Bakanlığı binasının girişine, üzerinde Berkin Elvan’ın fotoğrafı bulunan bir pankart açtı.
KESK, Türk Tabipleri Birliği, Ankara Tabip Odası ve dernek temsilcilerinden oluşan kalabalık, 14 Mart Tıp Bayramı'nda sorunları için eylem yaptı.
Sağlık Bakanlığı’na sloğanlar eşliğinde yürüyen grup, burada basın açıklaması yaptı. KESK Ankara Şube Başkanı Hüsnü Yıldırım, açıklamada “Tıp Bayramına baktığımda sağlık mı bıraktınız. Böyle bir ortamda nasıl sağlık hakkından, hemşirelikten, hekimlikten söz edelim.”diye sorunlarını dile getirdi.
Açıklama sonrası kalabalık, Sağlık Bakanlığı binasının girişine, üzerinde Berkin Elvan’ın fotoğrafı bulunan bir pankart açtı.
Eylemcilerin yolu kapatması nedeniyle güzergahı kullanan vatandaşlar geçmekte zorlandı. Vatandaşların çoğu Sıhhıye yönünden Kızılay güzergahına giderken Abdi İpekçi Parkı’nda bulunan su dolu havuzun etrafından dolanmak zorunda kaldı, havuzun yanından geçerken zor anlar yaşadı.
Açıklama sonrası grup, sessizce dağıldı. CİHAN

Yorumlar