Sağlık Bakanlığı, Bonzai'ye karşı çok boyutlu mücadele başlatıyor

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ölümlere yol açan bonzaiye karşı, tütün için yürütülen mücadeleye benzer çok boyutlu bir çalışma başlatacaklarını söyledi. Bursa'da ‘Bursa İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı’na...

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı, Bonzai'ye karşı çok boyutlu mücadele başlatıyor

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ölümlere yol açan bonzaiye karşı, tütün için yürütülen mücadeleye benzer çok boyutlu bir çalışma başlatacaklarını söyledi.

Bursa'da ‘Bursa İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı’na katılan Bakan Müezzinoğlu, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Toplantının amacı hakkında bilgi veren Müezzinoğlu, bakanlık olarak senede iki defa il dışında, bakanlıktan saha gözlemcilerini göndererek, bütün hastaneleri bir hafta 10 gün içinde değerlendirmesini yaptırdıklarını kaydetti.

Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Saha görevlilerinin hazırladığı raporu sonra biz değerlendiriyoruz. Bursa’da daha önce 15 veya bir ay önce saha gözlemcilerimizin yaptığı değerlendirme raporunu şimdi valimiz, büyükşehir belediye başkanımız, üniversitemiz, özel sektörümüz, bütün paydaşlarımızla o gözlem raporunu değerlendireceğiz. Zayıf halkalarımız nedir? Almamız gereken tedbirler nelerdir? Hizmette aksayan yönler var mı? Özel sektör veya üniversitenin dinamikleriyle bizim dinamiklerimiz arasında bir kopukluk bir sorun var mı? Bütün bunları değerlendiriyor, almamız gereken tedbirleri de il düzeyinde alınacakları buradaki arkadaşlara havale ediyoruz. Bizim bakanlık olarak yapmamız geren çalışmaları da bütün bakanlık üst düzey yönetimi burada. Onlar da Ankara’ya dönünce gerekli çalışmaları yapıyorlar. Burada arzu ettiğimiz sunular sağlık hizmetlerinin duyarlılıkla her geçen gün daha iyi noktaya taşınması için bu değerlendirmeleri yapıyoruz. Pazar Gaziantep’teyiz. Eskişehir, Kayseri devam ediyor. Ben bakan olarak büyük illerimize gidiyorum. Diğerlerini de arkadaşlarımız takip ediyor.”

"ÇOK BOYUTLU BİR ÇALIŞMA KISA ZAMANDA TAMAMLAYACAĞIZ"

Gazetecilerin, bonzai ile mücadele konusunda bakanlık olarak çalışmaları olup olmadığı yönündeki soruyu cevaplayan Müezzinoğlu, şunları dile getirdi: "Bonzai değil uyuşturucu. Uyuşturucu ile ilgili mücadelemizde, geçtiğimiz pazartesi günü 6 bakan arkadaşımızla toplandık. Buna 7. olarak da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızı da ilave ettik. Yaklaşık 1 haftadır müsteşar yardımcılarımız bu konuyu çalışıyorlar. Pazartesi günü yine ortak bir toplantı yapacaklar. Bu ayın içinde çok boyutlu tütünle yaptığımız mücadele gibi uyuşturucu ile yapacağımız mücadeleyi yeniden masaya yatırdık ve inşallah toplumsal sahiplenme, yasal düzenleme gerekiyorsa yasal düzenleme, bakanlıkların üst düzeyde alması gereken tedbirler, yerel yönetimler, Türkiye Yeşilay Cemiyeti gibi sivil toplum örgütleri, okul aile birlikleri çok boyutlu bir çalışmayı inşallah kısa zamanda tamamlayacağız."

"İHTİYAÇ OLDUĞUNDA GAZZE'YE YARDIM YAPIYORUZ"

Bakan Müezzinoğlu, Gazze'de yaşanan dram karşısında bakanlık olarak bölgeye ilaç yardımı yapıp yapmadıkları yönündeki soruya ise şu karşılığı verdi: "Gazze’ye sağlık yardımı hükümet düzeyinde organize ediliyor. İlaç, tıbbi destek konusunu zaten bakanlığımız olarak uzun süredir ihtiyaç durumlarında TİKA aracılığı ile yapıyoruz. Mesela bizim direk olarak değil ama bu konuda hükümet ve TİKA aracılığıyla ihtiyaç duyulduğunda her türlü sağlık desteğini Filistin’e ve Gazze’ye yapıyoruz."

CİHAN

Yorumlar